ג'יימי באגינס
פיטר ג'קסון, הבמאי של ההוביט, ממש רצה שג'יימי אוליבר יבשל לו ארוחה לכבוד יום הולדתו ה-50. אז הבמאי הציע לו עסקת חליפין: אוליבר יבשל לו ארוחה ובתמורה יוטס לניו זילנד ויופיע בסרט האחרון של ההוביט, כך השף הבריטי סיפר לאחרונה. לצערו של אוליבר ושל כולנו, הוא לא היה יכול לענות לג'קסון בחיוב בגלל בעיות לוח זמנים, אבל אנחנו קיבלנו כותרת נחמדה.
אם כבר אנחנו מתעדכנים בענייני אוליבר, שתדעו שאת משבר גיל ה-40 שלו הוא הולך לפתור מראש על ידי טיפול בבעיות השינה הקשות שלו (3.5 שעות בלילה, כבר מעל לעשור) ושההון שלו (150 מיליון פאונד, שהם כמעט מיליארד שקלים) שווה לזה של גורדון רמזי, הסטון בלומנטל ונייג'לה לוסון ביחד. קצת רחוק מההתחלה הצנועה בתכנית השף העירום עם צילום הכתף התזזיתי והשיער הפרוע, אבל אני מפרגנת. אשמח לפרגון בחזרה, ג'יימי.
האם אפשר להגיז את המיץ של המלפפון החמוץ?
על מכשירי הסודה הביתיים מגיעות כמה אזהרות, אבל המפחידה שבהן היא שאין להשתמש במכשיר להגזת נוזל אחר חוץ ממים. תמיד תהיתי מה יקרה אם אשים שם יין לבן, או קולה בלי גזים – האם אקבל יין נתזים מאולתר או קולה טרייה, או שהמכשיר יתפוצץ לי בפרצוף? מעולם לא העזתי לבדוק. בניגוד אלי, האנשים באתר באזפיד דווקא כן העזו והוסיפו גז למשקה אנרגיה, מי קוקוס, קפה קר, חלב ואפילו את המים של המלפפונים החמוצים. האם זה היה טעים? לא. האם זה היה שווה את זה? כן. אל תנסו את זה בבית.
עוד באוכל טוב:
- יאיר יוספי מצטרף באופן רשמי לבר יין בת"א
- שווה: חלת כדורים נתלשת
- שולחן לשבת: פרגיות צלויות על מג'דרה בורגול
ג'ינג'ר, סוכר ואצבעות מדממות
מרתה יאמשוגעת, הסטנדרטים שאת מציבה לכולנו הם פשוט לא הגיוניים. האישה (יותר נכון, צוות העוזרים הקטנים שלה) הציגה רגע לפני חג המולד האחרון בית עוגיות ג'ינג'ר ענק בצורת האחוזה של דאונטון אבי, שלקח 34 שעות לאפות ולקשט. רוצים גם? הנה עוד פרטים על הפרויקט הפסיכי הזה.
פי 1,000 יותר עוגיית סנדוויץ'
אוראו היא העוגייה הפופולרית ביותר בארצות הברית, וכנראה שגם בחלקים גדולים של העולם. קצת קשה להתווכח עם שתי עוגיות שוקולד קצת מלוחות ומילוי קרמי מתוק, וזו אחת הסיבות שכולנו שמנים. למרות שקשה לנצח את הטעם הקלאסי, יש עוד 34 סוגים כמו מנטה, אבטיח, חמאת בוטנים, מילוי כפול ומשולש, בננה ספליט, עוגת יום הולדת ומה לא. החבר'ה ב-The Verge הצליחו להשיג 18 סוגים מתוך המבחר ואכלו את כולם – חלק מעולים, חלק לא אמורים להתקיים בעולם נורמלי. הנה, תראו בעצמכם.
ועוד יותר קטנים:
בטח תשמחו לדעת שחלק מהטרנדים הקולינריים לשנת 2015 הם: האריסה תחליף את הסרירצ'ה, השומן יחזור לאופנה ומשום מה אפונה תהיה הירק החם של השנה. נשמע כמו התחלה של מתכון טוניסאי.
נוט קול: רשת בורגר אנד לובסטר בחרה לטפל במשפחה שלא שילמה (לטענתם) על ידי שיימינג פומבי ברשת. קצת בא לי שהאינטרנט יעשה שיימינג חוזר למסעדה.
אופס: כמה הרס יכולה מפולת מלח לעשות?
בשקט בשקט, מקדונלד'ס פתחה בית קפה. רגיל כזה, עם קפה ואוכל בריא יותר ובלי ביג מק בכלל. בתפקיד הפרזנטור נבחר סקוט מקדונלד, אחיו השקט של רונלד מקדונלד, שבדיוק עובד על התסריט החדש שלו.
המשבר הכלכלי ברוסיה ממשיך להעמיק, אבל היי, לפחות פוטין דואג שמחיר הוודקה ימשיך להיות נמוך. לחיים!
ולסיום: המבורגר. שנה אזרחית שמחה, שמנמנים!