ארוחת בוקר של אלופים
אכילה תחרותית היא לדעתי אחד התחומים הדוחים ביותר בעולם האוכל. אני לא מדברת רק על זלילת כמה שיותר נקניקיות או המבורגרים בעשר דקות, אלא גם על אתגרי אוכל מופרעים של אכילת מנות בגדלים מפלצתיים תוך זמן מוגבל, או בליעת מאכלים כל כך חריפים שמצריכים לאחר מכן אשפוז, כמו שאפשר לראות בתכנית Man Vs. Food (או בעברית – אדם אוכל את אמריקה). אין שום הנאה מאוכל בתחרויות האלו, אלא שאיבה של מזון מוגזם לשם התחרותיות, הגבריות ואלמנט ה"למי יש גדול יותר". והקשר בין כל זה לבין ספורט זה כמו הקשר בין מק רויאל וטבעונות.
>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק
המפלץ האחרון בתחום קם באנגליה, במסעדה בשם Bear Grill, שמציעה ארוחת בוקר מטורפת שכזו, בשם "The Hibernator" (מרדים החורף): 8 רצועות בייקון, 8 נקניקיות שמנמנות, 4 האש בראונס, 4 ביצים מטוגנות, 4 ופלים מתפוחי אדמה, 4 פרוסות לחם מטוגנות ו-4 חביתות גבינה עם שעועית, עגבניות (משומרות, אלא מה) ופטריות, מנת צ'יפס גדולה ומילקשייק גדול – כל זה ב-19.99 פאונדים (כ-117 שקלים). במידה ותצליחו לסיים את כל זה בתוך חצי שעה (ואנחנו מדברים על אדם בודד שאוכל הכל), תוכלו לקבל את כספכם בחזרה וחולצה. כמו כן, התמונה שלכם תיתלה על קיר התהילה של המסעדה. אם תהיתם, אף תמונה לא נתלתה עדיין על הקיר ומלאי חולצות במידה XXL עדיין מעלה אבק במחסן.
ארוחת הבוקר הזאת כל כך מוטרפת שצריך לחתום על מכתב ויתור על זכויות לפני שמנסים לצלוח אותה. באינטרנט מזדעזעים מכך שיש בה 8,000 קלוריות (פי 4 מהכמות המומלצת ליום של אדם בוגר) ושהיא כנראה תהרוג אתכם בסופו של דבר, אבל אף אחד לא אומר שום דבר על כך שצריך לצלוח מגש ענק של ארוחת בוקר אנגלית דלוחה. אז אם חיפשתם דרך יצירתית למות, זאת אופציה טובה.
העיקר הבריאות
עוד בנגזרת ארוחות הבוקר, כאמור הארוחה הכי חשובה ביום: איש בשם צ'רלס פיניקס הכין עוגת 6 שכבות של דגני בוקר, עם ציפוי הכולל בתוכו עוד דגני בוקר, ויצר מפלצת של סוכר, שומן וצבעי מאכל. אמנם הבחור הומוריסט, אבל כל הסרטון הנ"ל כל כך חלקלק ואמריקני, שפשוט אי אפשר לצפות בו מבלי להתכווץ בכיסא ולדעת שאי שם בעולם, מישהו נדלק מהרעיון. הנה המתכון, מקווה שלא.
עוד באוכל טוב:
טעם רע
כריכים המורכבים ממאכלים משמינים ו/או מטוגנים במקום לחם זה בהחלט משהו מוגזם, אבל לא משהו שאף פעם לא נתקלנו בו – ע"ע כריך קרואסון, כריך המורכב משתי פיסות עוף מטוגנות וביניהן בייקון וגבינות, ואפילו כריך דונאטס. הנה דוגמה למנה כזו שעוברת את גבולות הטעם הטוב: מסעדת ההמבורגרים PYT מפילדלפיה, ארה"ב, הצליחה להמציא את היצירה הבאה: סופגנייה ממולאת בעוף ברוטב באפלו ומעליה גבינה כחולה. הכוונה הייתה טובה, אבל התוצאה פשוט נראתה כמו סופגנייה מקיאה.
המסעדה הציגה את ההמצאה החדשה בעמוד הרשמי שלה בפייסבוק והגולשים לא לקחו את זה טוב - הם הציפו את העמוד בקריאות גועל, בביקורת ובממים שצוחקים על היציאה הלא אסתטית הזאת. סוף סוף, משהו שמחזיר את האמון באנושות.
ועוד יותר קטנים:
אנחנו בחודש אוקטובר וזה אומר רק דבר אחד: כל האתרים מחו"ל מתאבססים על האלווין ואנחנו מרוויחים על הדרך גלרייה של חיות מחמד מחופשות לאוכל.
כולם אומרים שלהנביט אוכל מעלה בטירוף את הערכים התזונתיים שלו. תמיד רציתם להנביט, אבל לא ידעתם איך, כמה ומתי? הנה פתרון יצירתי לגידול תפוחי אדמה (אזהרת איכסה).
זן מושלם: מאסטר סובה שף מספר על אהבתו לאטריות הכוסמת בצילום וידאו מרהיב.
זה פירור או שאתה שמח לראות אותי? מפיות תחתונים הן רעיון מדהים.
אוסטרלים טועמים לראשונה ממתקים אמריקניים. טעים להם, אבל הם לא מבינים למה אנשים אוכלים את הקקי הזה.
ולסיום, כך נשמעים קולות הטיגון בשפות שונות (מכאן):