1 החצילים: חורצים בכל חציל חתך לאורך כמעט עד הסוף, אבל משאירים את החציל מחובר. מעבירים את החצילים למסננת ומפזרים עליהם מלח. ממתינים כשעה, עד שהחצילים מתחילים להגיר נוזלים, ואז שוטפים אותם ומייבשים.
2 מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את החצילים מכל הצדדים עד שהם שחומים. מעבירים למסננת ומצננים.
3 המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף וממשיכים לטגן.
4 מוסיפים את שומן הטלה ומטגנים עוד 2 דקות.
5 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב, עד שהבשר מחליף את צבעו ומשחים מעט (אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית). מוסיפים מלח, בהרט, פטרוזיליה, סלרי ונענע ומערבבים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים.
6 הרכבת המנה: מסדרים את החצילים המטוגנים על תבנית וממלאים אותם במקום שבו יצרנו את החתך.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מורחים את החצילים הממולאים במעט שמן זית וצולים כ-30 דקות.