1 מאדים את בצלי השאלוט בחמאה במשך מספר דקות.
2 מוסיפים את השום וזר התבלינים.
3 מוסיפים את פרוסות פטריות השמפיניון ומאדים במשך 2 דקות.
4 מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך 5 דקות.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים במשך מספר דקות.
6 מוציאים את זר התבלינים ושיני השום.
7 טוחנים את המרק בבלנדר או מעבד מזון ומתקנים תיבול.
8 מאדים במחבת עם שמן זית את פטריות היער ומוסיפים בסוף קצת בצלי שאלוט קצוצים, פטרוזיליה ומעט מלח ופלפל שחור.
אופן ההגשה:
מוזגים את קרם הפטריות לצלחות מרק, עליהם מניחים במרכז מעט פטריות יער, מטפטפים מסביב שמן אגוזי לוז ומפזרים עירית קצוצה ומגישים.