המצרכים :
למילוי:
אופן ההכנה:1 מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. 2 מחממים מחבת גדולה וממיסים את החמאה. מוסיפים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים כל הזמן, עד שרוב הנוזלים מתאדים. כדאי לטעום ולשנות את המתיקות לפי טעמכם. מניחים בצד עד שיתקרר (ככל שהמלית תהיה יותר קרה, כך יהיה קל יותר לעבוד איתה). 3 פורסים את בצק העלים וחותכים לריבועים של 10 ס"מ בערך. 4 בכף מרק לוקחים מהמלית ומניחים באמצע של כל ריבוע. אוספים כלפי מעלה את שולי הבצק ומהדקים טוב. לאחר מכן, משטחים עם כף היד ושוב מהדקים. נוצר שטרודל עגול, כשמלמעלה הבצק כמו "פליסה". 5 מושחים כל שטרודל בביצה טרופה, ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהשטדורלים נעשים חומים, אבל לא יותר מדי. * מסעדת פרידה הכט, בן יהודה 20, תל אביב, 8092674–053
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |