מאפה מנצח, שמכינים במשפחה של עינת שנים, מבוסס על מתכון מ'בישולה' (במקור עם מלית חצילים). המצרכים (2 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הכרשה או הבצל 5 דקות עד ריכוך קל. 2 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים בתימין, במלח ובפלפל ומקפיצים עד השחמה (עוצרים רגע לפני שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים). 3 מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. חשוב לא למלא את הבצק במלית כשהיא חמה. 4 חותכים את הבצק לשני מלבנים שווים. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). על כל מלבן מניחים חצי כמות המלית בשליש המרכזי. 5 חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית (ראו תמונות להמחשה). מניחים לסירוגין זו מעל זו את הרצועות על המלית. 6 מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים את הצמות חצי שעה במקרר או מקפיאים עד לאפייה. 7 לפני האפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 טורפים את הביצה ומברישים את הצמה, מפזרים מעל שומשום וקצח. 9 אופים 35 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. אם אופים צמה שהוקפאה מראש, אין צורך להפשיר אלא להוסיף כ-8 דקות לאפייה. ![]() * טיפ גיוון: מוסיפים למלית הפטריות 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת. * טיפ טבעוני: מוותרים על הביצה ומשמנים את הצמה בשמן לפני האפייה.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|