מרק שעועית וגרונות הודוזוכרים את אלקנה, הבשלן הכבאי מהעונה הראשונה של "מאסטר שף"? אז הוא הכיר לנו את המרק הזה, ומאז ועד היום - יותר מ-10 שנים! - אין חורף שאנחנו לא מכינים אותו![]()
צילום: Igor Dutina, shutterstock
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 לוקחים סיר גדול וממלאים במים עד שלושת-רבעי הגובה. מביאים לרתיחה. 2 שוטפים את גרונות ההודו ומוסיפים לסיר. 3 קוצצים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר. 4 קוצצים את עלי הסלק לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסיר. 5 מקלפים את הלימון, מוצאים פלחים ומוסיפים לסיר. 6 עושים חתכים בפלפל החריף ומוסיפים אותו לסיר בשלמותו. 7 חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר. 8 מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-3 שעות, עד להתרככות של הגרונות. 9 מוסיפים את פחיות השעועית (כולל הרוטב) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב. 10 מתבלים, ומבשלים עוד שעה על אש קטנה. 11 מכבים את האש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים. * הצעת הגשה: מוציאים מלחם ישן את התכולה, מייבשים בתנור עם שמן זית ותבלינים וטובלים במרק.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|