פשטידת בצל טבעונית עם מנגולד וחומוסלאט לאט אנחנו מגלים עוד ועוד מאכלים שהגרסה הטבעונית אינה גורעת מהם, ולעיתים, תראו מה זה, אפילו עושה איתם חסד. לאחרונה גילינו את חדוות הפשטידות הטבעוניות - ומה נאמר, יש משהו בעניין הזה של היעדר הביצים![]()
צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מבעוד מועד משרים את החומוס בהרבה מים ל-6 שעות לפחות, ואז מבשלים עד לריכוך (המלצה שלנו: השרו ובשלו כמות גדולה ושמרו אותה במקפיא לשימושים עתידיים. הכמות למתכון היא 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים). 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהחלק הירוק. קוצצים דק את החלק הלבן וגס את העלים. 3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ וחלקו הלבן של המנגולד. מערבבים היטב ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך (כ-10 דקות). 4 מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לקערה גדולה ומצננים. 5 במעבד מזון (או בעזרת מועך תפוחי אדמה) טוחנים את גרגירי החומוס עד לקבלת פירורים גסים. 6 מוסיפים את החומוס לקערה עם המנגולד ומערבבים היטב. 7 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המים, המלח והכמון. 8 מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. אופים כ-45-50 דקות, עד להזהבה. מומלץ לצנן היטב לפני החיתוך כדי שהפשטידה תתייצב.
![]() * שדרוג: קלפו בצל וחתכו לפרוסות דקות. הפרידו לטבעות והניחו על הפשטידה לפני האפייה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|