1 מבעוד מועד משרים את החומוס בהרבה מים ל-6 שעות לפחות, ואז מבשלים עד לריכוך (המלצה שלנו: השרו ובשלו כמות גדולה ושמרו אותה במקפיא לשימושים עתידיים. הכמות למתכון היא 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים).
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהחלק הירוק. קוצצים דק את החלק הלבן וגס את העלים.
3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ וחלקו הלבן של המנגולד. מערבבים היטב ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך (כ-10 דקות).
4 מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לקערה גדולה ומצננים.
5 במעבד מזון (או בעזרת מועך תפוחי אדמה) טוחנים את גרגירי החומוס עד לקבלת פירורים גסים.
6 מוסיפים את החומוס לקערה עם המנגולד ומערבבים היטב.
7 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המים, המלח והכמון.
8 מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. אופים כ-45-50 דקות, עד להזהבה. מומלץ לצנן היטב לפני החיתוך כדי שהפשטידה תתייצב.
אנחנו ניקח את מה שבתבנית, תודה | צילום:
ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל
* שדרוג: קלפו בצל וחתכו לפרוסות דקות. הפרידו לטבעות והניחו על הפשטידה לפני האפייה.