חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)אל תתבלבלו עם המחמאר של המרוקאים - כאן מדובר בסירות חצילים שממלאים בבשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה וכמובן ב"בשר" של החציל עצמו. מנה חגיגית, עסיסית וטעימה של ממולאים
צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל
|
המצרכים :ל-6 מנות:
אופן ההכנה:1 שוטפים את החצילים וחוצים אותם לאורך. מוציאים את בשר החצילים ומשאירים קליפה עבה שיהיה אפשר למלא. 2 מסדרים את החצילים על מגש כשהקליפה פונה למטה ובוזקים עליהם מלח. משהים רבע שעה. 3 חוצים את נתח הבשר ומכניסים לסיר. מוסיפים ביצה אחת, מכסים במים ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך הבשר. חותכים את הביצה לקוביות קטנות (השאר יצטרפו עוד מעט). 4 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים בסיר עם מים יחד עם בשר החצילים, עד ריכוך. מסננים (אפשר גם לטגן את בשר החצילים). 5 קוצצים את הבצלים ומערבבים בקערה גדולה עם הפטרוזיליה, תפוחי האדמה, בשר החצילים והביצה הקשה. קוצצים דק את הבשר (או טוחנים) ומוסיפים לתערובת. מערבבים. 6 מוסיפים מיץ לימון, פלפל שחור, מלח, אריסה ואת שלוש הביצים הנותרות. מערבבים לקבלת תערובת אחידה. 7 שוטפים את סירות החציל שהומלחו, מנגבים ומייבשים היטב במגבות נייר. מחממים שמן במחבת ומטגנים אותן קלות כשהקליפה כלפי מטה, כדי להקנות לסירות גמישות. 8 ממלאים את סירות החציל במלית המוכנה. מסדרים בתבנית אפייה משומנת ואופים ב-180 מעלות 30-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומשחימה. מגישים חם. רוצים עוד? כנסו לאתר של פסקל פרץ רובין או לאינסטגרם שלה בתיאבון! |