המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד ורחב או בכלי חרס שאפשר להניח על האש. מייבשים היטב את שוקי העוף בעזרת מגבת, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח. מכניסים את השוקיים לשמן, מטגנים היטב להשחמה ומוציאים. 2 קולפים ושוטפים את הירקות הזקוקים לקילוף. מותירים את ראשי השום שלמים וקוטמים בסכין חדה את ראשיהם כך שהשיניים ייחשפו. את הצנון ואת הגזר אין צורך לקלף, אפשר רק לקרצף היטב את הקליפה. את הירקות הגדולים חותכים לחצאים או לרבעים (לא יותר) ואת הקטנים והיפים מותירים שלמים (גזר, שורש פטרוזיליה). 3 מוסיפים לסיר את הבצל, את השומר ואת השום. מטגנים עד להזהבה תוך קרצוף תחתית הסיר. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה ואת ראשי הסלרי ובעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר. מוסיפים את הגזרים, את פלחי הצנון, את הקולרבי ואת הלפת, וממשיכים לערבב עד שכל הירקות מקבלים "כוויות" זהובות. 4 מחזירים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את היין ואת גבעולי הסלרי והפטרוזיליה, התימין, האזוב, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ובפלפל שחור. 5 מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית, ואחר כך מנמיכים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים בבעבוע עדין ביותר. 6 טועמים את הציר ומתקנים תיבול. 7 מניחים את הסיר במרכז השולחן עם כף גדולה, שתוכל לאסוף גם את הרוטב, ומוזגים כוס יין אדום וטוב. צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!
סטיילינג: נורית קריב. ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 497 קלוריותחלבון: 31 גרםפחמימות: 28 גרםסיבים תזונתיים: 8 גרםשומן: 29 גרםמתוכו שומן רווי: 4 גרםכולסטרול: 135 מ"ג
|