צלי בקר לראש השנהאת המתכון הזה גילינו לשמחתנו רגע לפני פסח האחרון, כך שזכינו להפציץ איתו בארוחת החג ולקבל שבחים שגרמו לנו להסמיק. פלא שאנחנו הולכים לעשות בדיוק אותו הדבר בארוחת ראש השנה?
צילום: חן מזרחי, חן במטבח
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה קטנה חרדל, שמן זית, דבש, פלפל שחור ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מניחים את נתח הבשר בתבנית, שופכים עליו את המרינדה ומצפים אותו היטב מכל הצדדים. מניחים להשריה של כשעתיים, ועדיף לילה במקרר. 3 מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל. 4 מכניסים את התבנית עם הבשר לתנור לכ-15 דקות, עד שהוא משחים מלמעלה. הופכים ונותנים לו להשחים גם מהצד השני, כ-15 דקות נוספות. 5 מוציאים את התבנית עם הבשר, מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ומעבירים למצב רגיל של חום עליון וחום תחתון. 6 פורסים יריעה גדולה של נייר כסף על משטח העבודה, ומניחים עלייה נייר אפייה. מסדרים על נייר האפייה את עשבי התיבול ושיני השום ועליהם מניחים את הבשר. סוגרים היטב את הבשר בנייר האפייה ונייר הכסף (אם צריך עוטפים בשכבה נוספת של נייר כסף). האיטום הזה חשוב במיוחד, כי הנוזלים והאדים שנשמרים סגורים בפנים הם אלה ששומרים על הבשר עסיסי. 7 מעבירים את הבשר לתבנית, וכשהתנור מגיע ל-140 מעלות מחזירים אותו לתנור לצלייה של 6-8 שעות. 8 כ-15 דקות לפני ההגשה פותחים את נייר הכסף ומניחים לבשר להצטנן מעט. 9 מעבירים את הנתח לקרש חיתוכי ופורסים. את הנוזלים והשום שנותרו בתוך העטיפה מעבירים לצלוחית קטנה. 10 מגישים את פרוסות הבשר לצד הצלוחית עם הרוטב. >> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח" ** במקום צלי כתף אפשר להשתמש בכל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך, כמו פילה מדומה (מס' 6) ואסאדו. |