רחובות, או עיר התרבות והמדע, היא עיר מגניבה ושוקקת חיים שכבר קיבלה אצלנו הרבה פרגונים והמלצות – מהמסעדות ובתי האוכל הכי טעימים של רחובות ועד המקומות החדשים שממשיכים להיפתח בה בזה אחר זה. אז אחרי שסיכמנו שיש לאן לצאת ומה לאכול בעיר, עכשיו נשאר לבדוק איפה מציידים את המקרר והמזווה. קבלו 10 המלצות.
מאפים
שף עמנואל
בית מאפה מקסים שנפתח לפני חמש שנים על ידי עמנואל וסלבסקי, רחובותי שבעברו היה שף בגן אירועים שבו הכינו הכל (כולל המאפים) במקום. יום אחד, כששמע שמאפיית לחם קטנה על דרך יבנה עתידה להתפנות, בעידוד אשתו ובשילוב המיאוס הכבד ממאפי פרווה, נכנס למקום והקים את שף עמנואל: פטיסרי קטן ומגניב שמציע גם קפה וכריכים, ואיכשהו מצליח להיות תמיד הומה אדם. בתפריט: עוגות שמרים (35-50 שקל) במילוי שוקולד, חלבה או פרג, עוגות בחושות (30-35 שקל) עם מייפל אגוזים, תפוז קוקוס וכמובן שוקולד ועוד. אסור לפספס את הקרואסונים הנהדרים של המקום (10 שקלים לקרואסון חמאה רגיל), וגם לא את מאפי הפירות שמשתנים לפי פירות העונה – עכשיו עם תותים (12 שקל למאפה אישי).
דרך יבנה 46, 08-6325418.
יש לנו פייסבוק, אתם עוד לא שם?
הפטיסרי
לפני עשר שנים החליט קובי צביאלי, קונדיטור שלמד ועבד בצרפת, להביא לרחובות את בשורת הפטיסרי הצרפתי. כאן מכינים על בסיס יומי מתוקים קלאסיים כמו עוגת מילפיי (או בשמה השני קרמשניט), קרואסונים בעבודת יד על בסיס חמאה (10-15 שקל), עוגות מוס אישיות, וגם גדולות (100-145 שקל), פחזניות, אקלרים, עוגות בוטיקיות ויפות, וגם מקרונים מגיעים להופעות אורח.
אחד העם 4, 08-9470839.
אייל מאפים טובים
קונדיטוריה ובית קפה המתמחה בעוגות, ומציע ארוחת בוקר שווה לאורך כל שעות היום. שירן, אחד מהשותפים, מספר שהרוגלך המיוצרים במקום הם הראשונים להיעלם מדי בוקר. לצדם תמצאו פה גם עוגות בחושות בטעמים כמו פיסטוק פירות יער, שזיפים כוסמין או בננה כוסמין (39 שקל) ועוגות שמרים כמו קרנץ שוקולד ופרסבורגר במילוי עסיסי של פרג או ריקוטה (42-48 שקל). במקום גם אופים (אך לא מכינים) לחמי מחמצת במגוון טעמים ואפשרויות (17 שקל לכיכר בודדת, 2 ב-30). בקיץ, אגב, מעבירים פה סדנאות אפייה לילדים בעלות סמלית של 15 שקל.
מדרחוב ש. בן ציון 55, 08-9315895.
ירקות
שוק רחובות
שוק רחובות אמנם לא גדול ומרשים כמו השווקים ברמלה או תל אביב, אבל עדיין מצליח לרכז כמות יפה של סוחרים, בעיקר כאלו המציעים פירות וירקות עונתיים וטריים. יש בו שלל מרשים, מוכרים חמים ולבביים והרבה דילמות מהסוג הטוב (עצה שלנו: תתחילו בסיבוב במתחם השוק ורק אז בחרו איפה לקנות, לפי המחיר ומה שהכי יפה). השוק מתוכנן לעבור למיקום חדש ומקורה – המבנה כבר קיים (איפה שפעם היה מגרש החניה של השוק) אבל מועד המעבר הרשמי עדיין לא הוכרז בעירייה. בכל מקרה, מתשאול מהיר של הסוחרים נשמע שלא ממש ששים לקראתו.
תחילת רחוב ביל"ו
בובליל פירות וירקות
רפי בובליל הוא ירקן ותיק שפועל ברחוב הפנימי לוין אפשטיין כבר קרוב ל-20 שנה, ומציע ירקות ופירות איכותיים – כולל אספרגוס, עגבניות שרי צבעוניות ומגוון סוגי פטריות. לצד הירק והפרי תמצאו כאן גם מעט מוצרי מעדנייה כמו שמן זית מבתי בד קטנים, טחינות, לבנה וזיתים. בובליל מספר שהוא עושה מאמצים מעל ומעבר כדי להביא ירקות עם טעם ולא רק צבע וגודל, ומספק ירקות לכמה מהמסעדות הבולטות בעיר כמו החמארה, סינמה 5 ובר השיפקה.
לוין אפשטיין 53, 08-9493442.
מוצרי מזווה/מעדנייה
דורקלה/קיורטוש
במקביל לרחוב ישראל אהרוני (לא השף אלא אחד מהזואולוגים הראשונים שפעלו במדינה) נמצאת דורקלה, חנות רחבה, נאה ומסודרת מלאה במגוון פירות יבשים, תבלינים, פיצוחים, חלבות ומאפים הונגריים שנאפים במקום. בשנתיים הראשונות היא פעלה בתור סניף של הקולֶה, ובשלוש השנים האחרונות זוהי חנות עצמאית, שקרויה על שם סבתו של הבעלים, איתי. מצד החנות מבצבץ דוכן קיורטוש, אחד מחמישה הפועלים בארץ, שבו תוכלו לקנות את המאפה ההונגרי בצורת הגליל עם גלידה ורוטב שוקולד.
ויצמן 6, 08-9367979.
עוד באוכל טוב:
- מסעדת הדייגים ביפו פותחת שלוחה חדשה וכשרה
- ארבע פיצות שאתם פשוט חייבים לדעת להכין
- בדקנו את הפסטה שמבושלת ביין אדום, והתאהבנו
חנות קפה
חנות קטנה ומקסימה, בת 5, שכמו שהבנתם מהשם מוקדשת כולה למשקה המריר והמעורר. היא ממוקמת ממש צמוד לפטיסרי, ככה שמריח חמאתי משכר (ולא משמין!) עוברים ישר לריח קלוי מהפנט. במקום תמצאו 15 תערובות שנטחנות במקום, ציוד להכנה ביתית, אספרסו או הפוך משובח (כמובן) וגם מגוון סוגי חליטות תה.
אחד העם 4, 08-9478730.
קרל ברג
האמת שאת קרל ברג קשה להכניס לקטגוריה אחת, פשוט כי זאת חנות עם כל כך הרבה דברים שמצדיקה כתבה בפני עצמה (ואמנם הייתה לנו כזו, ממש על סניף קרל ברג ברחובות). בין המדפים והוויטרינות מחכים לכם7,000 סוגים של מוצרים כמו גבינות, דגים מלוחים במגוון גדלים וצורות, חמוצים, רטבים, לחמים, עוגיות וכוסמת. המון כוסמת. אם להיות מדויקים – שלושה מדפים מלאים.
אחד העם 1, 08-9460522, לא כשר.
קצביות
מו ומו
רבות כבר נכתב על מו ומו, אחד המוסדות הקולינריים החזקים ברחובות ובכלל באזור. בתוך חלל מסעדת הבשרים, המצוינת כשלעצמה, שוכן אטליז שמציע את הבשר הנהדר שמוגש במקום. הנתחים הם מבשר טרי מקומי, שמיושן במקום במקרר בשר מרשים. אל תהססו לשאול ולחקור, ואולי תצאו עם נתח פחות מוכר להתנסות איתו במטבח, כולל שייטל, נתח קצבים, סטייקים על עצם (כולל פורטרהאוס אמיתי, לא טי-בון) ועוד. המחירים על הצד הגבוה (בשר לצלי 98 שקל לקילו, אסאדו 72, אנטרקוט 198), אבל האיכות וההקפדה מעל ומעבר. מדי יום מכינים פה גם נקניקיות טריות, לעתים מבקר ולעתים מחזיר, כדאי להתקשר ולברר מראש.
הרצל 177, 08-9462690 (יענו לכם במסעדה, תבקשו שיעבירו אתכם לאטליז), לא כשר.
מיט ארט
זה שלוש שנים שרביד גל, קצב דור רביעי, מנהל את האטליז יוצא הדופן הזה. אחרי שעבד כשף וניהל קייטרינג יוקרתי בעברו, החליט גל להתמקד בעבודה עם בשרים בלבד – והמצב כיום הוא שאם הוא אינו נמצא בחנות, היא פשוט סגורה. במיט ארט הוא מפרק ומיישן רבעי בקר מקומי, מכין נתחים לפי הזמנות מיוחדות ומוכר גם מגוון נתחי טלה. המחירים: 130 שקל לקילו אנטרקוט, 135 לסינטה, 75 לאסאדו עגל ללא עצם. מול ויטרינת הבשר תוכלו למצוא יינות ומוצרי מזווה: תבלינים, פסטות, שמנים מיוחדים ואפילו גיוזות ודים סאם.
אהרון איזנברג 33, 054-2533578, לא כשר.
תודה רבה לנדב מיר ממסעדת סינמה 5 שסייע בהכנת הכתבה.
>> אתם לא בסביבה? הכנו גם רשימה של כל המקומות השווים בהרצליה