פנקייק בטוויסט (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קלאסי ומנצח: מגדל פנקייקים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
 
פנקייק בסיסי

המרכיבים (ל-20 פנקייקים):
חומרים יבשים:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
½ כפית אבקת אפייה
½כפית מלח
3 כפות סוכר

חומרים רטובים:
3 ביצים
1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%
1 כוס (240 מ"ל) חלב
50 גרם חמאה מומסת
שמן או חמאה מומסת, לשימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים היבשים לתערובת אחידה.

2. מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.

3. מערבבים את החומרים הרטובים לפנקייק בכלי נפרד, ואז מוסיפים אותם אל החומרים היבשים.

4. טורפים 15 שניות עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים. אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב. 

5. משמנים את המחבת במעט שמן או חמאה מומסת ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה, בצד אחד. יוצקים עוד שני פנקייקים כאלו ברחבי המחבת. מטים את המחבת כך שהבלילה תפוזר באופן שווה (כדי ליצור פנקייקים אחידים בעוביים).

6. מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות - עד שרואים בועות שעולות לפני השטח ופני החלק התחתון הזהיבו. הופכים בזהירות ומבשלים על הצד השני דקה נוספת - עד להזהבה.

7. מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

>> בואו לפייסבוק שלנו

טוויסט 1: מגדל בבל של פנקייקים

הרי גם ככה אתם תאכלו כמה, אז במקום להעמיס אותם לצלחת אחד אחד - אפשר לערום את הפנקייקים לערימה אחת של 6 פנקייקים לפחות, ועליה לצקת מייפל, סילאן או דבש. אם יש לכם פירות יער בפריזר אפשר לצרף אותם למסיבה, ולהרגיש לרגע כמו בדיינר אמריקאי מסרט הוליוודי. הכי כיף. 

 

פנקייק בטוויסט (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שילוב מושלם - לחמניות קינמון מפנקייק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טוויסט 2: פנקייקינמון

לחמניות קינמון, או cinnamon rolls, הן להיט גדול בארצות הברית. גם פנקייקים. בהגשה הזו משלבים בין שני התענוגות המושחתים האלה, ומקבלים שבלולי קינמון שאפשר פשוט להרים ולאכול.

מה עושים?

1. מערבבים 4 כפות דבש, סילאן, או מייפל עם רבע כפית קינמון (אפשר גם קצת יותר).

2. מורחים את התערבות על פנקייקים מוכנים, מגלגלים וחותכים לשבלולים בעובי 2-3 ס"מ (את הקצוות מנשנשים תוך כדי עבודה). 

טיפ: ככל שהפנקייק שלכם יותר גדול, כך השבלול שתכינו ממנו יצא יותר שבלולי. אז בשיטת הגשה זו מומלץ לצקת 3/4 מצקת ולא חצי מצקת למחבת כפי שמצוין במתכון לעיל. 

 

פנקייק בטוויסט (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
איך לא חשבו על זה קודם. פנקוקילידה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טוויסט 3: פנקוקילידה

פנקייק-גלידה-פנקייק: שילוב מושלם בין שתי אהבות שהולכות מעולה ביחד.

שימו לב: כדי שיצא לכם כריך גלידה מוצלח באמת, חשוב להשתמש בגלידות הסמיכות והעשירות יותר – כאלו שקונים בגלידרייה או מהזן היקר יותר שמוכרים בסופר. גלידות זולות מכילות הרבה אוויר, ולכן יתחילו להימס בשנייה שתוציאו אותן מהאריזה, ואפילו דקת חסד להגיש אותן לשולחן לא תהיה לכם.

לבלוג של עז תלם

>> יש לכם דרך מגניבה להגיש מנה? שתפו אותנו ותוכלו לזכות בפרסים
>> המתנות של נעמן לחג
>> לכל הכתבות במדור