שבוע קשה עבר על כוחותינו. רשימה כל כך דלילה של מצרכים לא נראתה במחוזותינו זמן רב, והאמת? לבנו עם הדיירים. השבוע אין בשר, אין עוף, אפילו נקניקים אין. אז איך מסתדרים? בקושי רב. שף רובי פורטנוי, השף והבעלים של קייטרינג פרי הארץ ואחד הבודדים שהצליחו לנצח את שף סטפן ב"קרב סכינים", שינס מותניים והנדס יופי של ארוחה, עמוק מתוך העוני המחפיר.
אז מה אוכלים היום? פותחים עם סלט עגבניות וקרוסטיני עם בצל מטוגן וביצה, ממשיכים במג'דרה שמוגשת עם מסבחה ומקנחים בפרנץ' טוסט עם שוקולד.
מנה ראשונה:
סלט עגבניות וטונה וקרוסטיני עם בצל מאודה וביצת עין
חומרים (4 מנות):
5 עגבניות
2 קופסאות טונה
2 בצלים
4 פרוסות לחם לבן
4 ביצים
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. פורסים את העגבנייה ומסדרים בצלחת. מתבלים במלח גס, פלפל שחור ושמן זית.
2. מסננים את הטונה.
3. קוצצים בצל אחד ומערבבים עם הטונה. אם יש לימון – מוסיפים מעט.
4. מניחים את הטונה על העגבניות.
5. פורסים את הבצל השני לפרוסות דקות ומאדים על אש קטנה במעט שמן עד שהוא מתרכך.
6. מורחים את פרוסות הלחם במעט שמן ומכניסים לטוסטר.
7. מניחים על כל פרוסה מעט מהבצל המטוגן.
8. מכינים ביצת עין, וחותכים בעזרת כוס ליצירת עיגול.
9. מניחים את הביצה על הטוסט עם הבצל, ומגישים ליד הסלט.
מנה עיקרית:
מג'דרה עם מסבחה
המצרכים (4 מנות):
למג'דרה:
2 כוסות אורז פרסי
1/2 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים אדומות
1 בצל
1 גזר
מעט שמן
3 כוסות מים
מלח לפי הטעם
למסבחה:
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה
3/4 טחינה גולמית
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1/2 לימון
1 עגבנייה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מכינים את המג'דרה: מבשלים את העדשים במים ומלח עד לרמת אל דנטה. מסננים.
2. חותכים את הבצל לקוביות, מקלפים את הגזר ומגררים בפומפייה, ומאדים ביחד במעט שמן עד שהבצל שקוף.
3. מוסיפים את העדשים.
4. מחממים בסיר את האורז עם מעט שמן, מוסיפים את העדשים, הבצל והגזר ומאדים מעט ביחד.
5. מוסיפים 3 כוסות מים, מרתיחים ומנמיכים את האש למינימום.
6. מכסים ומבשלים 18 דקות.
7. מכינים את המסבחה: מבשלים את החומוס במים עד התרככות. מסננים ומוסיפים טחינה גולמית, שום ומלח. מוסיפים את העגבנייה המגוררת. מגישים עם המג'דרה.
קינוח: גלילות לחם מטוגן ממולאות שוקולד
חומרים (4 מנות):
6 פרוסות לחם לבן
1 כוס חלב
1ביצה
2 כפות שוקולד למריחה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מורחים את הפרוסות בשוקולד למריחה וחותכים את ה"קשה".
2. מגלגלים כמו סושי.
3. מערבבים את הביצה והחלב ומשרים מעט את הגלילות.
4. מטגנים במעט שמן, ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ. אפשר לקשט באבקת סוכר.