הפסח כבר ממש מעבר לפינה, ואין לכם מושג איפה לאחסן את המוני המצות והעוגיות הכשרות לחג? אולי כדאי שתתחילו בחיסול מאגרי החמץ שעוד נשארו בבית, רגע לפני הביעור הכללי. במקום לזרוק (השתגעתם?!) או למכור לגוי (פרוצדורה קצת סבוכה), יש לנו הצעה שתשאיר אתכם עם בית מטוהר מחמץ, תחושת שובע וחיוך גדול: לאכול את כל החמץ שנשאר בבית, עד הפירור האחרון.
>> מתכונים לפסח
כן, כן. גם את המלאווח הקפוא ששכחתם שהנחתם מאחורי השניצלים בפריזר, ממש ליד הגליל של בצק העלים הקפוא. גם את חצי השקית שנותרה מהקמח במזווה, ואפילו את שאריות הלחם שנורא כואב לכם הלב עליהן. אז הנה כמה מהמתכונים המעניינים והטעימים שלנו, שיאפשרו לכם לעמוד בכבוד בחג פסח ארוך ונקי מחמץ, וגם יעשו לכם סבבה בחך רגע לפני שאתם נתקעים עם כל המצה בריי הזה.
מה נשאר: בצק עלים
מה נכין: משה בתיבה
אם יש תחום שבו הרטרו עדיין לא קיבל את הכבוד המגיע לו, זה תחום האוכל. בכל מקום מהללים שמלות וינטג' ומכוניות אספנות, אבל מה עם המאכלים שאהבנו? לאן הם נעלמו? הנה הזדמנות לאוורר מתכון עתיק יומין וטעים במיוחד, ובאותה הזדמנות לנצל את חבילת בצק העלים שקניתם ולא הספקתם להכין ממנה כלום.
>> למתכון: משה בתיבה
מה נכין: בצק עלים במילוי שוקולד
אם נשאר לכם בצק עלים מהמשה בתיבה שהכנתם, ובא לכם קינוח - כך תהפכו אותו לעוגה חמימה, שוקולדית וטעימה, בממש מעט עבודה.
>> למתכון: בצק עלים במילוי שוקולד
מה נכין: שבלולי שום וגבינות מהירים
לחובבי המאפים החלביים - כך תכינו את שבלולי הגבינה הכי זריזים שיש, שבזכות תועפות הגבינה והחמאה הן פינוק אמיתי לשמנמנים.
>> למתכון: שבלולי שום וגבינות מהירים
מה נכין: מאפה בצק עלים מלוח
רוצים ללכת על מנה אחת גדולה למרכז השולחן? ברכותינו, בחרתם במאפה ששומר על פופולריות כבר עשרות שנים ברציפות. אנחנו מזמינים אתכם להכין אותו בגרסה הצמחונית, על בסיס פטריות, או בגרסה הבשרית - עם כבד עוף.
>> למתכון: צמת פטריות מבצק עלים
>> למתכון: מאפה בצק עלים בשרי
מה נשאר: מלאווח קפוא
מה נכין: רוגלך מבצק מלאווח
המלאווח, אותו פאסט פוד תימני שאמהות נוהגות לשלוף מהמקפיא ברגעי משבר ולהשליך אל המחבת, מתגלה כבסיס לא רע בכלל למנות מתוקות דווקא, למשל רוגלך הכי מהירים להכנה בעולם, שהם גם טעימים למות.
>> למתכון: רוגלך מבצק מלאווח
מה נכין: קינוח מלאווח ובננות
הקיבה המתוקה עדיין לא התמלאה? אבי ביטון מצא דרך לעשות לה טוב עם מאפה של בצק מלאווח, בננות ושוקולד, שהוא בעצם מעין בורקס במלית מתוקה. אנחנו בפנים.
>> למתכון: קינוח מלאווח ובננות
מה נכין: פיצה מהירה
ואם אתם כבר בעניין של ביצוע מעשים מגונים במלאווח חף מפשע, מה דעתכם להפוך אותו לפיצה זריזה וטעימה להפליא?
>> למתכון: פיצה מהירה מבצק מלאווח
בורקס מלאווח וגבינות
מלאווח, גבינות, זיתים, רסק עגבניות. לעזאזל זה טעים.
>> למתכון: בורקס מלוואח וגבינות
מה נשאר: לחם
מה נכין: ברוסקטות
בצעירותנו תמיד הסתכלנו על ברוסקטות כעל מנות גורמה שהן מנות חלקן של מסעדות בלבד. עם השנים למדנו שמדובר, בלי להעליב, בצנימים - כך שגם אנחנו יכולים להכין כאלה, להעמיס אותן בכל טוב ולזלול בהנאה. במתכון הזה מכינים אותן עם בגט, אנחנו מרשים לכם ללכת עם מה שיש בבית.
>> למתכון: ברוסקטות גבינות
מה נכין: פודינג לחם
מכיוון שבלי משהו מתוק אי אפשר - את שאריות הלחם נקדיש לפודינג לחם עשיר ומתקתק, שלנו קצת מזכיר פרנץ' טוסט ולכן אנחנו מאוהבים בו מראש.
>> למתכון: פודינג לחם
מה נשאר: קמח
מה נכין: פנקייק
באמת צריך להסביר למה? אנחנו בטוחים שלא. ומה לעשות אם נשארו לכם שקיות שלמות של קמח, ולא רק כוס או שתיים? המון פנקייקים, כמובן, כי אין דבר כזה יותר מדי פנקייק.
>> למתכון: פנקייק
מה נשאר: פסטה
מה נכין: פסטה עם פירורי לחם
הנה הזדמנות להרוג שתי ציפורי חמץ במכה אחת: קחו פסטה, הוסיפו לה את מה שנשאר מפירורי הלחם של השניצלים, השליכו פנימה עוד מרכיב וחצי, והופ – יש לכם מנה לצהריים. והיה מחננו טהור.
>> למתכון: פסטה עם פירורי לחם
מה נכין: פסטה עם טונה בסיר אחד
יש לנו כמה וכמה מתכונים טובים לפסטות בסיר אחד, אבל בזאת הספציפית יש גם מנת חלבון - שלא תחשבו אנחנו רק דוחפים לכם פחמימות.
>> למתכון: פסטה עם טונה בסיר אחד