המשבר הכלכלי, הפיטורים במשק והמיתון מורגשים לא רק בארגוני הסיוע. משפחות רבות תוהות איפה אפשר לקצץ במצרכים לארוחת ליל הסדר, מבלי לפגוע בטעם ובחגיגיות של הערב. שני שפים לקחו על עצמם להוכיח שאפשר להכין מנות טעימות וייחודיות מבלי לרוקן את הכיס. כל אחד מהם התבקש להכין מנה ראשונה ועיקרית לארבעה סועדים, מבלי לחצות את סף 100 השקלים.
צ'רלי פדידה, שף מלון "שרתון" בתל אביב הכין למנה ראשונה לביבות מנגולד, שום ובצל בליווי סלט אביבי, ולמנה עיקרית עופיונים ממולאים בתמרים ואגוזים.
קובי עבד, שף מסעדת "מיתוס" בתל אביב הכין למנה ראשונה סלט ירקות גינה עם מקלות בטטה מטוגנים בציפוי קמח מצה. המנה העיקרית שלו: צלי בקר ביין אדום ופטריות, בליווי אורז.
רוצים עוד מנות ראשונות? מתכוני השפים והמסעדות יעשו לכם חג גורמה.