מנגולד- עלי סלק (וידאו WMV: עדי רם)
מנגולד. הולך מקסים עם חמצמצות לימונית | וידאו WMV: עדי רם
במקום הראשון:
עוף עם מנגולד של לירון סרדינס

המצרכים:
חבילת עלי סלק (מנגולד) שטופה היטב
6 ירכיים
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת היטב. כשהיא לוהטת מטגנים את העוף על הצד של העור. מוציאים ושמים בצלחת.
2. באותה מחבת מוסיפים שמן, ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים.
3. מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את העוף.
4. חותכים את עלי הסלק גס ומפזרים על העוף. סוחטים מלמעלה לימון שלם, ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש קטנה 45 דקות.

במקום השני (5 מתכונים):
חזה עוף עם ירקות של גלית לויפור

המצרכים:
חזה עוף
פלפל ירוק, פלפל צהוב ופלפל אדום
שמן לטיגון
רוטב צ'ילי אדום
רוטב סויה
תבלין גריל עוף
נבטים עבים
מעט פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:
1. חותכים את החזה לרצועות עבות. מטגנים מעט עד להזהבה, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
2. חותכים את הפלפלים לרצועות ומכניסים למחבת. מוסיפים רוטב צילי אדום, רוטב סויה ותבלין גריל עוף. מערבבים היטב במשך כדקה.
3. מכסים את המחבת ומניחים ל2- דקות.
4. מוסיפים את העוף, הנבטים והפטריות (אפשר גם חתיכות של תירס גמדי מקופסת שימורים).
5. מערבבים הכל במשך דקה ומוציאים לצלחת גדולה להגשה.

חזה עוף על מצע חסה (צילום: John Kelly, GettyImages IL)
חזה עוף צרוב. כמה פשוט ככה טעים | צילום: John Kelly, GettyImages IL

רוקוט קרומפלי של אוה אוהיו

המצרכים:
2 קילו תפוחי אדמה, מבושלים עם הקליפה במים עם כף מלח
5 ביצים קשות
חלמון לא מבושל
2 שמנת חמוצה
4 שיני שום כתושות
שמן לשימון
מלח ופפריקה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. משמנים בנדיבות בשמן קנולה תבנית מלבנית גדולה.
3. מקלפים את תפוחי האדמה והביצים הקשות.
4. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים, מסדרים חצי מהם בתבנית וממליחים קלות.
5. פורסים את הביצים לפרוסות ומניחים מעל תפוחי האדמה.
6. מערבבים את השמנת עם החלמון והשום הכתוש ומשטיחים מעל הביצים. מכסים עם יתר עיגולי התפוחי אדמה. מפזרים בנדיבות מלח, פפריקה ושמן.
7. אופים כשעה וחצי, עד הזהבה. מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה לפחות שלוש פעמים.

עוף עם במיה של הנריאט אזולאי

המצרכים:
1/2 קילו במיה טרייה
3 עגבניות מגוררות
4 בצלים גדולים
6 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 שוקי עוף
5 כפות שמן

אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בסיר גדול עד שמזהיב.
2. חותכים את הקצוות של הבמיה, ואז כל אחת לחצי. מוסיפים את העגבניות המגוררות והבמיה לסיר, ומטגנים כרבע שעה על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות, תוך ערבוב. בדרך כלל אין צורך להוסיף מים, אבל אם רואים שזה נדבק מוסיפים חצי כוס.
4. מוסיפים את התבלינים והרסק וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי. חשוב לערבב מדי פעם עם כף עץ, שהתבשיל לא יישרף.

תבשיל במיה (צילום: gabrieldome, Istock)
תבשיל במיה. ראויה לים של אהבה | צילום: gabrieldome, Istock

פסטה פנה עם חצילים של מישאלה שציבוביץ

המצרכים:
2 חצילים
חבילת פסטה (רצוי פנה)
25 גרם חמאה או מעט שמן זית
בצל קצוץ
צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. שורפים טוב את החצילים על הגז, ומרוקנים את התכולה (כמו שמכינים סלט חצילים).
2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
3. מטגנים את הבצל בחמאה או שמן הזית. מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה והחצילים.
4. מערבבים את חומרי הרוטב עם הפסטה ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את האש ומשאירים לכמה דקות בסיר, לספיגת טעמים.

בחורה אוכלת פולקע (צילום: istockphoto)
חמין של עוף ופסטה זאת יופי של יציאה | צילום: istockphoto

חמין פסטה של עליזה ישראל

המצרכים:
2 בצלים
חבילת פסטה
קילו שוקיים נקיים
מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד להשחמה חלקית.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראת היצרן.
3. מניחים חצי מהפסטה בתוך סיר, ומעליה את השוקיים. מתבלים את השוקיים ומניחים את החלק הנותר של הפסטה.
4. מפלפלים וממליחים, ואופים בתנור בחום נמוך (כ-100 מעלות) או על הפלטה לילה שלם.