נתחי הודו ביין (צילום: דודו קורן סטודיו לצילום ,  יחסי ציבור )
תבשיל הודו. זול, בריא, טעייייים | צילום: דודו קורן סטודיו לצילום , יחסי ציבור

לא מזמן ישבנו בארוחת שבת אצל חברים, ואכלנו ארוחה משובחת ואיכותית. מכל המנות על השולחן הייתה אחת שקרצה לי במיוחד, דווקא בזכות הפשטות הכובשת שלה: תבשיל של הודו שווארמה עם תפוחי אדמה ובטטה.

בכוונה לא ביקשתי את המתכון – החלטתי ללכת עם הלב, ולראות לאן זה לוקח את אותי. הוספתי תבלינים שלא היו במנה המקורית וחיזקתי את הטעמים עם הרבה שום ועלי דפנה. תוך לא הרבה זמן התחיל להתפשט בבית ריח של ערב שבת, ריח של כיף ושמחה ואהבה – ואז ידעתי שהצלחתי. ההוכחה השנייה הייתה שלמרות שהיינו בבית רק רני ואני – עוד באותו ערב לא נשאר כלום מהסיר.

תבשיל שווארמה הודו

המצרכים:
4 כפות שמן
חצי קילו שווארמה הודו חתוך קוביות
10 שיני שום
2 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה
כף מלח
4 בצלים גדולים
3 כפות כוסברה יבשה
3 כפות פטרוזיליה יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
4 כפות פפריקה מתוקה
כף גדושה כמון

אין תמונה
מוריה. מתי את מזמינה אותנו לשבת?

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל והשום לפרוסות.

2. מחממים שמן בסיר רחב וגדול, ומטגנים את כל התבלינים, כדי "לפתוח" להם את הטעמים.

3. מוסיפים את הבצק והשום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את קוביות השווארמה ומטגנים עם הבצל והשום כ-20 דקות.

4. קולפים את הבטטות ותפוחי האדמה וחותכים לעיגולים עבים (בערך 3 ס"מ).

5. מסדרים את תפוחי האדמה והבטטות על הבשר, ומוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה (יכול להיות שהבשר יגיר מספיק נוזלים, ואז אין צורך להוסיף). סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים שעתיים על אש נמוכה - עד שהבשר נחתך בקלות ותפוחי האדמה רכים, אבל לא נשברים.

>> זוכרים את הזלאביה שמוריה הכינה?
>> בואו לבשל עם אייל שני וחיים כהן בלייב