אסאדו ברוטב רימונים וברנדי
השף יניב כהן עם מתכון למנה בשרית עיקרית, שגם יהיה קל להכין וגם טעים לאכול. אתח אסאדו עסיסי של קילו וחצי, במשרה רימונים וציר בשר באפייה ארוכה, יוצא רך רך.
מתכון: אסאדו ברוטב רימונים וברנדי
צלעות טלה על קרם גזר ברוטב דבש רימונים
טוויסט מפתיע לחג: השף אליאב גולדנברג ממסעדת ספגטים מציע צלעות טלה מתבשלות במהירות ובחתיכה אחת, יוצאות ורדרדות ובמרקם אלוהי, על קרם גזר מתקתק ורוטב רימונים שיגרום לאורחים לרצות לחזור לחג שני.
מתכון: צלעות טלה על קרם גזר ברוטב דבש ורימונים
סינטה בזיגוג רימונים וג'ינג'ר
הכנה קצרה שנותנת מנה חברתית של פרוסות סינטה עסיסיות, נימוחות ודקות, שאפשר להעביר בין כולם. רוטב רימונים וג'ינג'ר, כהה, סמיך ומבריק, נותן למנה מראה של מסעדת גורמה.
מתכון: סינטה בזיגוג רימונים וג'ינג'ר
צ'ילי קון קרנה
אתם לא חייבים לארח את הדודה ממקסיקו כדי להתהדר בצ'ילי קון קרנה אמיתי. בשר איכותי, שעועית אדומה ברוטב עגבניות וקצת צ'ילי כדי להקפיץ את העסק. רצוי ללוות בנאצ'וס ושמנת. האמיצים ירחיקו עד הטורטיה.
קציצות בקר ברוטב סלק, עגבניות ולימון
מנה קצת יותר מסורתית – קציצות שמנמנות שוחות ברוטב סלק חמצמץ, בניחוחות משכרים של כוסברה ונענע. השף מאיר דנון ממליץ בחום לחובבי הלימון.
מתכון: קציצות בקר ברוטב סלק, עגבניות ולימון
מקלובה מהירה
תבשיל הבשר והאורז ההפוך ששמו יצא למרחקים, יכול להופיע גם בארוחת החג שלכם בלי שתצטרכו להזיע יותר מדי. עם כל כך הרבה ירקות ותבלינים טובים בסיר אחד - המחמאות לבשלן/ית מובטחות.
צלי קדירה מהיר
מתכון נפלא למנה שלא צריכה להתבשל 8 שעות בסיר כדי לצאת מדהימה. הבונוס הנוסף שלה הוא השימוש בנתח הצ'ך, שהוא דל שומן יחסית אך עסיסי, ומבטיח שיהיו לכם פחות עודפים להילחם בהם אחרי החגים.
רוסטביף קלאסי
המנה שאף שולחן חג לא שלם בלעדיה. נתח בשר עסיסי, עטוף בניחוחות רוזמרין ושום, ומוגש עם רוטב איולי אלוהי. יש בפנים גם טיפים לצלייה המושלמת, אז אל תפספסו. כדי לסגור את הפינוק המושלם רצוי ללוות את הרוסטביף עם תפוחי אדמה אפויים, אבל ממש לא חייבים.
טאג'ין חגיגי
"טאג'ין" הוא למעשה שם כולל למגוון תבשילים בטוניסיה ובמרוקו, שנגזר משמו של כלי החרס בו מכינים אותו. בטאג'ין שלפניכם, מתווספים לבשר פירות יבשים אגוזים ומקלות קינמון ריחנים, שמעניקים לו מתקתקות וניחוח משכרים.
צלעות טלה עם מחית בטטה וירקות קלויים
בשר משובח, רוטב יין אדום ופיסטוקים ותוספת בילט-אין של פירה בטטה וירקות בתנור - מתכון אחד שיש בו הכל. רק אל תשכחו להשאיר מקום לקינוח.