מה צריכים? 2 ליטר חלב, רצוי עזים 4 כפות של יוגורט צאן 150 גרם מלח (כוס חד פעמית מלאה)
מה עושים? 1. מחממים את החלב בסיר, עד לטמפרטורה של 45 מעלות (בטבילת אצבע, אמורים להרגיש שהוא קצת יותר חם מפושר).
תחנה ראשונה: חלב, סיר, כיריים | צילום:
עודד קרני
2. מוספים את יוגורט הצאן, מערבבים ומכסים היטב. עוטפים את הסיר במגבת ומשאירים אותו כך בטמפרטורת החדר למשך הלילה.
מוסיפים את היוגורט | צילום:
עודד קרנימכסים טוב טוב, ומניחים ללילה | צילום:
עודד קרני
3. בודקים שהחלב הגבין, כלומר הקריש והפך לגושים גושים. אם עדיין לא, מחכים עוד. כשמגבין מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
רואים את זה? ככה נראה חלב שהגבין | צילום:
עודד קרניאז אפשר להוסיף את המלח | צילום:
עודד קרני
4. מעבירים את החומר לחיתול בד (אפשר גם מפת אל-בד חד פעמית, או בד גאזה) לטפטוף של כמה שעות, בהתאם למרקם הרצוי.
במקום חיתול, אנחנו השתמשנו במפה חד פעמית | צילום:
עודד קרניהכי נוח: לרפד קערה בבד החיתול | צילום:
עודד קרניואז לשפוך פנימה את החלב שהגבין | צילום:
עודד קרניקושרים את הבד לברז, ונותנים לו לטפטף בכיף | צילום:
עודד קרניאחרי כמה שעות, זה אמור להיראות ככה | צילום:
עודד קרניאנחנו הלכנו על גרסת השמן זית. אתם מוזמנים להתייחס אליה כגבינה לבנה לכל דבר | צילום:
עודד קרני