הסנדביץ של אלביס
סנדוויץ' מהסוג האמריקאי. לא בוחלים בקלוריות ריקות
צ'יקן נאגטס

כדרכם של האמריקאים, ששומן הוא הדבר האחרון שמרתיע אותם, גם את המנה הזו הם מטגנים בלב שלם. אנחנו הלכנו על הגרסה האפויה והלא פחות מוצלחת.

המצרכים (8 מנות):

כ-5 חזות עוף כפולים
פירורי לחם לטבילה
שמן לטיגון

לבלילה:
1 ביצה
1/2-1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום שמנמנה
1/4 כפית כורכום
1 בצל יבש קטן מאוד
3/4-1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.

2. טוחנים יחד את כל חומרי הבלילה (היא צריכה להיות סמיכה מאוד). שימו לב, הכמויות יכולות להשתנות מעט - מומלץ להוסיף כל מצרך בהדרגה, עד לסמיכות והטעם המתאים.

3. חותכים את החזה לקוביות עבות (עוד אפשרות: לגלגל פסי חזה-שניצל לשבלולים עם קיסם).

4. טובלים בבלילה ואחר כך בפירורי הלחם, ומניחים את הנאגטס בשמן רותח רק ל-1/2 שנייה (שהתערובת "תיסגר").

5. מסדרים את הנאגטס על רשת התנור. מתחת לרשת כדאי לשים תבנית, שתקלוט את טפטופי השמן (המעטים מאוד).

6. אופים עד השחמה, בערך 10-15 דקות (לא לאפות יותר מדי, שהעוף לא יתייבש) ומגישים עם קטשופ או כל רוטב אחר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צ'יקן נאגטס

צ'יקן נאגטס (צילום: istockphoto)
נאגטס. מטגנים חצי שנייה - ואז לתנור | צילום: istockphoto

תפוחי אדמה אפויים

טוב, לזה לא באמת צריך מתכון, אבל אם אתם בכל זאת מרגישים חסרי ביטחון – הנה.

המצרכים (8 מנות):
8 תפוחי אדמה בינוניים, משוחים בשמן זית ועטופים בנייר כסף

לפסטו פטרוזיליה:
שליש כוס שמן זית
2 כוסות פטרוזיליה
2 שיני שום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית ואופים כשעה.

3. טוחנים את כל מרכיבי הפסטו, פותחים כל תפוח אדמה באמצע, שופכים מעט מהפסטו ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תפוחי אדמה אפויים

תפוח אדמה אפוי (צילום: Ksenia Kozlovskaya, Istock)
תפוח אדמה בתנור. אפשר גם סתם עם שמנת חמוצה | צילום: Ksenia Kozlovskaya, Istock

פאי תפוחים

פאי תפוחים הוא קינוח שיש לו המון, אבל המון מתכונים. זה האחד שאני אימצתי.

המצרכים:
לבצק:
2.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס חמאה ללא מלח קרה (113 גרם)
1/2 כוס פלוס כף-שתיים מי קרח

למלית:
8 תפוחים חתוכים לקוביות
מעט חמאה
מעט קינמון
כחצי כוס סוכר חום
חופן צימוקים

פאי תפוחים של דונה קישוט (צילום: נאוה (דונה קישוט), לאכול עם העיניים)
פאי תפוחים. תתחרעו עם החותכנים | צילום: נאוה (דונה קישוט), לאכול עם העיניים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק במג'ימיקס (את מי הקרח מוסיפים לאט לאט) ומניחים במקרר לחצי שעה.

2. מחממים תנור ל-210 מעלות.

3. מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס"מ ומפרדים תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ (בסיס ודפנות).

4. מכינים את המלית: מקפיצים במחבת את כל חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים.

5. מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את הפאי.

6. אופים כ-20 דקות, מורידים את החום ל-185 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. אם הבצק מראה סימנים השחמת יתר, כדאי לכסותו בנייר אלומיניום.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאי תפוחים

>> כל זאת ועוד - בבלוג לאכול עם העיניים

>> הנה עוד כמה הצעות לקינוחים אמריקאיים