מרק עדשים (צילום: istockphoto)
המרק של חגית. מרוקו לפנים | צילום: istockphoto

מרק חרירה

המצרכים:
1 בצל גדול קצוץ, או שניים בינוניים
1/2 קילו עדשים ירוקות, שטופות
6 גזרים שטופים, קלופים ופרוסים
2-3 תפוחי אדמה שטופים קלופים וחתוכים לקוביות
3-4 כפות אבקת מרק עוף
3-4 חופנים של אטריות דקות
צרור בינוני של עלי כוסברה (חצי מהצרור הנמכר בסופר), שטוף וקצוץ

בגרסה המקורית של המרק, כשמכינים אותי בלי אילוצי בית האח הגדול, יש גם:
6 גבעולי סלרי פרוסים
עלי הסלרי (שהיו על הגבעולים), קצוצים
2-2.5 כוסות גרגרי חומוס שהושרה לילה קודם (אפשר גם חומוס מבושל)

אופן ההכנה:
1. בסיר לחץ מטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. מוסיפים לסיר את החומוס המושרה (אם משתמשים בחומוס מבושל מוסיפים אותו בסוף), העדשים, תפוח האדמה, הגזר ואבקת המרק, מכסים במים (גובה המים צריך להיות כפול מגובה המוצקים).
3. מכסים את הסיר ואוטמים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהירקות וגרגרי החומוס מתרככים.
4. מסירים את הסיר מהאש, פותחים בזהירות את המכסה ומוסיפים את האטריות, עלי הסלרי והכוסברה (אם מכינים את המרק עם חומוס מבושל, מוסיפים אותו כעת).
5. מכסים את הסיר ומניחים לאטריות להתבשל בנוזל החם במשך מספר דקות.
6. מגישים עם לימון וסחוג.

נהיה לכם חשק לעוד מרקים?

קוסקוס בורגול

המצרכים:
1/2 ק"ג בורגול שהושרה במים לכמה שעות
1 בצל קצוץ
4-5 גזרים מקולפים ומגוררים על מגררת גסה
2-3 קישואים מגוררים במגררת גסה
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
2. מוסיפים את הגזרים והקישואים ומאדים מעט.
3. מתבלים במלח בלבד (טעם הירקות מאוד מודגש, אין צורך בתיבול נוסף).
4. מוסיפים את הבורגול ואת עשבי התיבול.
5. מבשלים יחד תוך כדי ערבוב עדין 5 דקות, ומגישים.