אין תמונה
כריך גבינת עזים מתוק

אין הורה שלא מכיר את זה: בתחילת כל שנת לימודים אנחנו מבטיחים לעצמנו שהפעם נשקיע. לא נשלח עוד את התלמיד הפרטי שלנו לביה"ס עם פיתה מדובללת שמכילה רק חומוס, ולא נפטור את עצמנו בקלות במתן כסף לממתקים מחרבי שיניים. אבל תכניות לחוד ואילוצים לחוד. בדיוק בשביל ההורים העסוקים שאין להם זמן להנדס ארוחת גורמה ב-7 בבוקר, קיבצנו מתכוני כריכים שכל ילד ישמח למצוא בתיק.

לחלק הראשון: שיטת השקשוקה והגבינה הצהובה

בשיא הזריזות 

כריך גבינת עזים מתוק
באדיבות מחלבות גד

מצרכים:
3 פרוסות מגליל של גבינת עזים
2 תמרים ללא חרצנים
4 אגוזי מלך
1 כפית סילאן (דבש תמרים)
שתי פרוסות לחם חיטה מלאה

הכנה:
1. מורחים את פרוסות הגבינה על אחת מפרוסות הלחם.
2. מסדרים מעל הגבינה את התמרים והאגוזים. רצוי לשבור ביד את האגוזים לחתיכות קטנות ולפזר באופן אחיד.
3. מורחים את הסילאן על גבי פרוסת הלחם השנייה וסוגרים את הכריך.

כריך ריקוטה, שקדים ודבש
באדיבות מחלבות גד

מצרכים:
2 כפות גבינת ריקוטה
1 כף דבש דבורים טהור
1 כפית שקדים פרוסים מולבנים
1 לחמניית דגנים עגולה

הכנה:
1. מערבבים את הגבינה עם הדבש בצלוחית כדי למנוע נזילות.
2. מורחים את הלחמנייה בתערובת הגבינה והדבש, ומפזרים מעל את השקדים. סוגרים לכריך ומגישים.

אפשר להוסיף לתוך הכריך גם פרי פרוס – נקטרינה, שזיף או תאנים טריות.

אין תמונה
כריך גבינה צפתית

כריך צפתית
באדיבות לחם ארז

מצרכים:
2 פרוסות לחם כפרי מחיטה מלאה
ממרח פסטו/בזיליקום
4 פרוסות של גבינה צפתית 5%
פטריות טריות
עלי בזיליקום
זיתים שחורים

הכנה:
1. מורחים על הלחם שכבה דקה של ממרח פסטו/בזיליקום.
2. מניחים על הלחם 4 פרוסות נדיבות של גבינה צפתית, פטריות טריות, עלי בזיליקום וזיתים שחורים.

סנדוויץ' סידן To Go
באדיבות תנובה

מצרכים (2 כריכים):
4 פרוסות לחם אחיד
2 כפות גבינה לבנה
1 כף טחינה גולמית
1 כפית דבש

הכנה:
1. מערבבים את הגבינה, הטחינה והדבש לממרח חלק. אפשר לשמור עד יומיים בכלי אטום במקרר.
2. מורחים את הממרח על שתי פרוסות לחם ומכסים בפרוסות הנותרות.

כריך טוניסאי של רולדין (יח``צ: חגית גורן ,  יחסי ציבור )
לא חייבים להשקיע ככה כל יום | יח``צ: חגית גורן , יחסי ציבור
סנדוויץ' אושר זריז
באדיבות תנובה

מצרכים (2 כריכים):
4 פרוסות לחם כפרי
2 כפות לבנה
50 גרם גבינה בולגרית מעודנת חתוכה לקוביות
4 זיתים ירוקים מגולענים וחצויים

הכנה:
1. מורחים לבנה על שתי פרוסות לחם.
2. מניחים מעל קוביות בולגרית, מפזרים זיתים ומכסים בפרוסות הלחם הנותרות.

בינוני

כריך חביתה ובולגרית
באדיבות מחלבות גד

מצרכים:
1 לחמנייה עגולה
1 ביצה
1 פרוסה גבינה בולגרית מעודנת
1 כף שמן זית
עשבי תיבול לפי הטעם

הכנה:
1. טורפים את הביצה, מפוררים לתוכה את הגבינה הבולגרית ומערבבים.
2. מטגנים את החביתה בשמן זית (רצוי להתחיל את הטיגון בשמן קר לשמירת הערכים התזונתיים) ומעבירים ללחמנייה.
3. מוסיפים עשבי תיבול לפי הטעם ומגישים.

כריך חזה הודו מופחת קלוריות
באדיבות לחם ארז

מצרכים:
2 פרוסות לחם מופחת קלוריות
חרדל דיז'ון
4 פרוסות חזה הודו רזה
1 מלפפון פרוס
1/2 אבוקדו פרוס לאורך
חופן נבטי אלפלפא

אין תמונה
פשוט וטעים. כריך חזה עוף ונבטי אלפלפא

הכנה:
1. מורחים שכבת חרדל דיז'ון על שני צדי הלחם.
2. מניחים על הפרוסות את חזה ההודו, פרוסות המלפפון והאבוקדו וחופן נבטי אלפלפא.

סנדוויץ' צרפתי
באדיבות לחם ארז

מצרכים:
5 פרוסות רוסטביף
2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
4 פרוסות עגבניות תמר
6 פרוסות מלפפון כבוש
חופן חסה מסולסלת
2 פרוסות לחם כפרי צרפתי

הכנה:
1. מורחים חרדל משני צדי הלחם.
2. מניחים על הלחם את פרוסות הבשר, מעליהן את העגבניות והמלפפון הכבוש ומסיימים בחסה.

אין תמונה
לילדים/מבוגרים קרניבורים במיוחד

סנדוויץ' ספורטיבי
באדיבות תנובה

מצרכים (2 כריכים):
4 פרוסות לחם קל מקמח מלא
2 כפות קוטג' 1%
2 פרוסות גבינה צהובה 5%
1 צנונית פרוסה דק
1/4 לימון שטוף היטב ופרוס דקיק (לא חובה)
חופן נבטי חמנייה

הכנה:
1. מורחים קוטג' על שתי פרוסות לחם.
2. מסדרים מעל פרוסות לימון וצנונית, מפזרים נבטי חמנייה, מניחים פרוסות גבינה צהובה ומכסים בפרוסות הלחם הנותרות.

סנדוויץ' ישראלי
באדיבות תנובה

אין תמונה
לפתוח את הבוקר עם ביצה טובה

מצרכים (2 כריכים):
2 בייגלים חצויים לרוחבם
3 ביצים
1 כף חלב
1 כף שמן קנולה
4 כפות קוטג'
100 גרם גבינה צפתית פרוסה
1 מלפפון פרוס דק לאורכו
מעט עלי פטרוזיליה

הכנה:
1. טורפים את הביצים והחלב בקערית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
2. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן ואת תערובת הביצים ומטגנים כשתי דקות עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים דקה נוספת.
3. חוצים את החביתה.
4. מורחים קוטג' חלקם התחתון של שני הבייגלים, מניחים מעל חביתה, פרוסות צפתית ומלפפונים.
5. מפזרים עלי פטרוזיליה ומכסים בחצאי הבייגלים הנותרים.

דורש השקעה

כריך אבוקדו
באדיבות עידו רוטמן, השף של רשת רולדין

מצרכים:
לחם שיפון או דגנים
1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות
1/2 בצל חתוך לקוביות
1 פלפל אדום
שמן זית
לימון
חופן בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור
1 כפית מיונז לייט
1 עגבנייה

אין תמונה
כריך אבוקדו עסיסי

הכנה:
1. סלט אבוקדו: מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה ומצננים.
2. צולים בתנור את הפלפל האדום עד אשר קליפתו משחירה. מצננים בקופסה סגורה, מקלפים וחותכים לרצועות.
3. מערבבים את קוביות האבוקדו עם הבצל המטוגן, הפלפל הקלוי ורצועות בזיליקום.
4. מתבלים את הסלט בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור. את הסלט ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
5. הכריך: מורחים את פרוסות הלחם במעט מיונז לייט, מניחים שתי כפות מסלט האבוקדו ומעליהן פרוסות עגבנייה.

כריך לבנה
באדיבות מחלבות גד

מצרכים:
1 פיתה מחיטה מלאה
4 פרוסות חציל
2 כפות לבנה
1 מלפפון פרוס
חופן עגבניות שרי

אין תמונה
כריך לבנה וחצילים קלויים

הכנה:
1. הכנת החצילים (אפשר מראש): מסדרים את הפרוסות על רשת התנור, מורחים במעט שמן זית וקולים בחום גבוה 15 דקות. מעבירים לכלי אחסון ומתבלים במלח, שום ועשבי תיבול לפי הטעם.
2. חוצים את הפיתה לשניים. בכל חצי מורחים לבנה ומסדרים שתי פרוסות חציל. את פרוסות המלפפון ניתן להכניס לפיתה או להגיש בצד.

אפשר להוסיף לכריך גם ביצה קשה, ולהגיש ליד עגבניות שרי.

סנדוויץ' גורמה
באדיבות תנובה

אין תמונה
שילוב מנצח: אבוקדו וגבינה צפתית

מצרכים (4 כריכים):
100 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות
1 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות
1-2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1 כפית טבסקו (לא חובה)
1 כף עירית קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
4 לחמניות מיני בגט
2 כפות גבינה לבנה 9%

הכנה:
1. מערבבים את הצפתית עם האבוקדו, העירית והכוסברה. מוסיפים את מיץ הלימון, החרדל והטבסקו. מתבלים במלח ופלפל. אפשר לשמור את הסלט במקרר, עד יומיים בכלי אטום.
2. מכינים את הכריך: חוצים את הלחמניות, מורחים גבינה לבנה וממלאים בסלט.