הקינוחים הכבדים
פאי שוקולד
קינוח קלאסי, כבד אבל לא מאוד, שלא תמצאו לו שונאים בכל העולם כולו. המתכון הספציפי הזה, של מסעדת רוברג, כולל קרם נוגט – קונים בחנויות בישול ואפייה ומרוויחים ארומה נהדרת ומתוקה של אגוזים. אם אין לכם – לא נורא. הפאי יהיה טעים גם בלעדיו.
>> למתכון: פאי שוקולד
בריושים ממולאים
בריוש הוא אחד המאפים הכי מפתים שיש: הוא לחמי אבל גם עוגתי, הוא מתקתק אבל גם עדין ומתון בטעמו, הוא חמאתי ומופלא והוא בעיקר טעים שבא לבכות, במיוחד למי שפחמימות עושות לו את זה (שזה, כאילו, כולנו?). במתכון הזה, של קונדיטוריית בן עמי, מוסיפים חטא על פשע וממלאים את הבריוש במלית מתוקה – וזה יכול להיות ריבת רימונים, תפוח בדבש או קרם שקדים.
>> למתכון: בריושים ממולאים
מוס שוקולד
אם לפאי שוקולד קראנו קלאסיקה, הרי שמוס שוקולד הוא האמא של כל הקלאסיקות. קינוח יפה תואר שמגיע בכוסות אישיות, ומתאים גם לחולי צליאק או שאר אנשים שגלוטן לא עושה להם טוב. כאן במתכון של האחד והיחיד – מיקי שמו. מרוכז, משוקלד, מושלם.
>> למתכון: מוס שוקולד
הקינוחים הקלילים
מקפא סברס ודבש
זוכרים את הקינוח הקבוע של שנות ה-80 וה-90, עם הפריגת-מנגו והחלב המרוכז? אז המקפא הזה הוא בליגה אחרת לגמרי. מעורב כאן סברס טרי, לא פריגת ולא נעליים, מעורבת שמנת מתוקה ומעורב קצף ביצים. מיוחד, מעניין, ולא סותם את התיאבון לנצח – שזה גם יתרון.
>> למתכון: מקפא סברס ודבש
עוגיות מזל
בעוגיות האלה לא הטעם הוא העיקר, אלא הסמליות. תחשבו איזה כיף: כל סועד לוקח עוגייה ובתוכה מוצא פתק, שעליו ברכה, איחול, משאלה או סתם משפט שכיף לקרוא. דרך מקסימה להתחיל שנה, ודרך קלילה ונעימה לסיים ארוחה (אה, וזה אפילו לא חלבי). מתכון של גיל חובב.
>> למתכון: עוגיות מזל
מלבי
קינוח קיצי מושלם. גם חגיגי, גם לבן ויפה, גם טעים וגם פשוט להכנה. ואתם יודעים מה עוד מגניב? שאפשר להחליף את החלב בתערובת של מים וחלב קוקוס (שהוא, למרות שמו, לא חלבי) – ולקבל קינוח פרווה משובח במיוחד (מיד: עוד קינוחים לא חלביים).
>> למתכון: מלבי
קינוחים פרווה
טפיוקה ורימון בקרם קוקוס
על כניסתה של הטפיוקה למטבח הישראלי אין לנו אלא לברך. מדובר בכדורים עמילניים קטנטנים שלבדם אין להם הרבה טעם, המנפיקים קינוחים לא מאוד משמינים ובהחלט טעימים להפליא. הנה אחד מהם. פשוט שזה לא ייאמן.
>> למתכון: טפיוקה ורימון בקרם קוקוס
סלט פירות עם חלב קוקוס
סלט פירות הוא מהקינוחים (שאינם שוקולד) היותר אהובים עלינו. תמיד יש בו שילובים מעניינים של טעמים (אלא אם כן אתם מאלה שסלט פירות אצלם מורכב מתפוח ותפוז – שאז אין לנו על מה לדבר), וההרגשה אחריו קלילה ונעימה. נו, מהקינוחים האלה, שלא מאבדים צלם אנוש אחריהם. במתכון הבא התווסף לסלט הפירות רוטב על בסיס חלב קוקוס, שמשדרג אותו אפילו יותר, והופך אותו ראוי לארוחה חגיגית.
>> למתכון: סלט פירות עם חלב קוקוס
עוגת פרג תפוחים
עוגה בחושה בשלושה שלבים, שתפנק את חסידי הפרג מביניכם – אלה שרגילים לקבל יחס חם רק בפורים. המתכון של עמיר לוליאן מליליות בייקרי.
>> למתכון: עוגת פרג תפוחים
קינוחים בלי סוכר
עוגת תמרים
בכל מה שנוגע לאוכל בריאותי, דיאטטי או ללא סוכר, אפשר לסמוך על פיליס גלזר שתעשה את העבודה. הבחושה הזאת טובה לכל מי שבריאותו יקרה לו. חוץ מזה שאין בה סוכר (כל המתיקות היא מהתמרים) – יש בה קמח מלא, רוויון ושמן קנולה. אם זה נשמע לכם יותר מדי בריא, או לחלופין לא מספיק חגיגי, אתם מוזמנים לכסות את העוגה בקצפת.
>> למתכון: עוגת תמרים
עוגיות קנטוצ'יני ללא סוכר
עוגיות איטלקיות ממשפחת הביסקוטי, שזה אומר מוצקות וקשות לשיניים, אבל ממכרות כמו חיות רעות. במקום סוכר השתמש מיקי שמו ב"כמו סוכר", ואת הבצק הוא שיבץ בכמה סוגים של אגוזים. נגיד את זה ככה: עם כאלה עוגיות ליד הקפה, האורחים שלכם ירצו רק לשתות ולשתות.
>> למתכון: קנטוצ'יני ללא סוכר
סורבה אבטיח דיאטטי
קינוח צונן ומרגיע, בטח אחרי ארוחה שבה טחנתם כמו שלושה אנשים (תראו מה זה, אנחנו לא באמת מכירים אתכם – ועדיין אנחנו יודעים שתאכלו יותר מדי. פשוט כי ככה זה). ארבעה רכיבים יש בסורבה הזה: אבטיח, מיץ לימון, כמה עלי נענע וממתיק. מרסקים, מקפיאים, מרסקים שוב – וזה מוכן.
>> למתכון: סורבה אבטיח דיאטטי
גלידת בננה 100 אחוז פרי
זה לא מתכון אלא יותר טיפ, אבל אחד המבריקים שבהם – במיוחד לאלה שביקשנו מאיתנו מתכון לקינוח בשתי דקות. לוקחים שתי בננות בשלות (זה חשוב, אחרת הגלידה לא תהיה מספיק מתוקה), חותכים ל-8 ומקפיאים בשקית ל-5 שעות לפחות. מוציאים וטוחנים במעבד מזון 2-3 דקות. מתכון של שי-לי ליפא, מספיק לארבעה אנשים.