מוקפץ סמדי (צילום: סמדר וקנין)
לא תאמינו איזה מוקפצים שווים אפשר להכין בבית | צילום: סמדר וקנין
בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן

מנה קלאסית שאפשר למצוא בכל שוק אוכל בסין. המנה אמורה להיות חריפה, אך את מידת החריפות אתם תקבעו לפי כמות הפלפל שתשימו בה. המרענן הרשמי: בצל ירוק קצוץ דק.

המרכיבים (5-4 מנות):
1/3 כוס שמן
1 בצל סגול גדול, קצוץ דק מאוד
6 שיני שום, קצוצות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר גס
500 גרם בשר בקר טחון
150 גרם חזה אווז מעושן, פרוס דק (לא הכרחי)
מלח, פלפל שחור גרוס
350 גרם נודלס, מבושלים לפי הוראות היצרן
2 כפות רוטב סויה
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת גדולה 1/4 כוס מהשמן, מוסיפים בצל, שום, פלפל חריף וג'ינג'ר, ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים בשר טחון וחזה אווז מעושן ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים למחבת את השמן הנותר והנודלס, ומקפיצים כ-4 דקות עד שהנודלס מזהיבים מעט.

3. מחזירים את הבשר למחבת, מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

4. מחלקים לקעריות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ומגישים מיד.

בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן. תמצאו אותו בכל שוק אוכל בסין | צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר

דרך יצירתית וטעימה לנצל אורז לבן מאתמול. אם מכינים אורז במיוחד, רצוי להכינו יום קודם.

המרכיבים (6 מנות):
לכדורי הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, מגורר גס
1 תפוח אדמה, מגורר דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט (תערובת תבלינים)
שמן, לטיגון חצי עמוק

לאורז ולירקות:
6 כפות שמן
2 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 גזר, חתוך לגפרורים
1 זוקיני, חתוך לגפרורים
1 כוס פרחי כרובית קטנים
3 כוסות אורז מבושל, קר מאוד
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
3 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. להכנת כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), וצרים מהתערובת כדורים קטנטנים. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את כדורי הבשר עד להזהבה.

2. להכנת הירקות: מחממים במחבת גדולה 3 כפות מהשמן, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב 7 דקות. מעבירים לקערה.

3. להרכבת המנה: מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות.

4. מחזירים למחבת את הירקות וכדורי הבשר, מתבלים במלח ופלפל, ברוטב סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.

5. מחלקים למנות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ומגישים.

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר. מושלם עם אורז מאתמול | צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

נתחי עוף מוקפצים עם הריסה, זיתים ולימון כבוש

מנה פיקנטית, שמכינים בצ'יק-צ'ק, בתנאי שכל המצרכים זמינים. נהדר להגיש על קוסקוס.

המרכיבים (5 מנות):
600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום, כתושות

להקפצה:
6 כפות שמן
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
4 שיני שום, פרוסות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
3 כפות לימון כבוש, קצוץ
2 כפות הריסה מתוקה
100 גרם זיתים ירוקים שבורים, מגולענים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מרק עוף צח

להגשה:
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את העוף עם מרכיבי המרינדה, מערבבים ומשהים חצי שעה.

2. מחממים במחבת 3 כפות מהשמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לקערה.

3. מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל, שום ופלפל חריף, ומטגנים 5 דקות עד להזהבה.

4. מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים לימון כבוש, הריסה וזיתים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מרק עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים.

נתחי עוף מוקפצים עם הריסה, זיתים ולימון כבוש (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
נתחי עוף מוקפצים עם הריסה, זיתים ולימון כבוש. מעולה על קוסקוס | צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי

מנה מהירה, שאיכותה קמה ונופלת על איכות העוף והתיבול המדויק של החומץ הבלסמי.

המרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות

למרינדה:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
6 שיני שום, כתושות
מלח גס, פלפל שחור גרוס

לטיגון:
6 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ דק
4 שיני שום, פרוסות
3 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות בינוניות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס מרק עוף צח

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי. קלאסי וטעים טעים | צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה חזה עוף עם כל מרכיבי המרינדה ומשהים לשעתיים.

2. מחממים במחבת 3 כפות משמן הזית ומטגנים את חזה העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שישנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3. מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים קוביות פלפלים ופלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מזהיבים.

4. מחזירים למחבת את חזה העוף המטוגן, מוסיפים חומץ בלסמי ומרק צח ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות. מגישים מיד עם אורז לבן או עם נודלס.

>> נשאר אורז? הנה מתכון מעולה למג'דרה
>> והנה הניסואז המעולה של אינה