ג'ינג'ר ברד
המצרכים:
100 גר' חמאה בטמפ' החדר
חצי כוס סוכר חום כהה
ביצה גדולה
חצי כוס מולסה (להשיג בחנויות המתמחות. ניתן להחליף בקצת יותר מרבע כוס דבש, אבל פחות מומלץ)
3 כוסות קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח (לא לוותר. משום מה יש נטייה כזאת)
חצי כפית מוסקט טחון
2 כפיות שטוחות של ג'ינג'ר טחון
כפית וחצי קינמון
לרויאל אייסינג (הציפוי):
1 חלבון ביצה (או אבקת אלבומין, אם במקרה יש לכם)
כ-240 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית אחידה וחלקה.
2. מוסיפים תוך הקצפה את הביצה, וממשיכים להקציף עד אחידות.
3. מוסיפים לאט לאט את המולסה, וממשיכים להקציף עד אחידות.
4. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים (לא לוותר על השלב הזה, דיר באלאק!).
5. מחליפים את הוו במיקסר לוו גיטרה, ותוך ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח. מגבירים מהירות ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה. אם רוצים, אפשר לרדד אותו קודם בין שני ניירות אפייה, ורק אז להכניס לקירור. במקרה כזה לא נצטרך לרדד אחרי הצינון.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. אם לא רידדנו את הבצק קודם - מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעובי של פחות מסנטימטר.
19. קורצים את הצורה הרצויה (הקלאסית היא כמובן צורת ילד), מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-15 דקות.
10. מחכים שהעוגיות יצטננו, ובינתיים מכינים את קרם הרויאל בשלל צבעים: מערבבים יחד את החלבון, את אבקת הסוכר ואת הצבע הנבחר (את אבקת הסוכר מוסיפים לאט לאט, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. לא בהכרח נשתמש בכל הכמות).
11. מעבירים את הקרם לשקיות זילוף, ויוצרים בהן חור קטנטן. מקשטים לאט ובעדינות, ומניחים לייבוש קצר.
>> תודה לקרן וקרי מג'יג'י בייקרי. זוכרים שהן לימדו אותנו להכין עוגיות על מקל?
>> גדול עליכם? לכו על עוגיות הפקאן הפשוטות של אביבה