נתחיל בגימיק: עוגות גבינה אישיות שנאפות - ומוגשות - בתוך צנצנות. הבסיס הוא ביסקוויטים, המלית עשויה גבינות באחוזי שומן שונים, והפינוק שלמעלה הוא רוטב פטל הרסני. שוס מטורף לאירוח, מתכון של שירלי נמש.
עם כל ההתחכמויות והקרמים – שבועות בלי עוגת גבינה אחת קלאסית, אפויה, אינו שבועות. מכיוון שהעוגה הזאת נוטה להיות בעייתית – לצנוח, לקרוס, להתפוצץ ומה לא – ארגנו לכם מדריך מפורט, עם כל הטיפים והסודות, וכמובן מתכון מנצח. עוגת גבינה גבוהה ויפה – בקרוב אצלכם.
עוגת גבינה אפויה. חובה, לפני שמתחילים | יח``צ:
לירון אלמוג, יחסי ציבור
אם בקלאסיקות עסקינן, אי אפשר להתעלם מהמלכה השנייה של שולחן המתוקים של שבועות. וזוהי כמובן הגבינה-פירורים המתוקה, המענגת, הכיפית, ולמרבה השמחה – הפשוטה להכנה. כאן במתכון של פסקל פרץ רובין.
לא מתכון שבועות קלאסי, אבל מכיוון שמדובר בעוגה טעימה להפליא ולבנה כמתבקש, החלטנו לצרף אותה לקאסט. הבלונדיז הם למעשה האחים הבלונדיניים של הבראוניז, עם שוקולד לבן ואגוזים. טעים טעים.
בלונדיז. גרסת שבועות של הבראוניז | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקים
טארט תאנים ביוגורט
אם המילה טארט מבהילה אתכם, אתם יכולים להירגע. זאת בסך הכל דרך מרשימה יותר להגיד "פאי". בסיס של בצק פריך, מלית נחמדה מעל, ויש לכם את זה. כאן במתכון של הקישרייה.
הפשטידה הכי פשוטה וטעימה בספר: קונכיות פסטה (למרות שלא נתעקש על הצורה), גבינה לבנה, גבינות צהובות ותיבול מינימלי. כמה ביצים שיחזיקו את כל העסק - ויש לכם את זה.
תשכחו את כל מה שאתם יודעים על עוגות שושנים. העוגה הזאת היא בכלל מלוחה, עם מילוי של חמאה, שום ובזיליקום – והכי חשוב, היא עשויה מבצק פשוט במיוחד, שאין בו ולו קמצוץ אחד של שמרים. אתם עוד פה?
מכירים בואיקוס? אז כאן הוא בגרסת הכיכר השלמה – שזה לא פחות טעים, ואולי אפילו יותר. אורחים מפתיעים באינטרקום? עד שהם יגיעו לדלת, הבית כבר יהיה כולו ניחוחות.