שוקי עוף (צילום: Mail Today, GettyImages IL)
אפשר לעשות עם זה יופי של דברים | צילום: Mail Today, GettyImages IL
פרגיות בגריל עם בצלים ואגסים מתובלים

מנה מצוינת להכנה על גריל פחמים, אבל אפשר להכין אותה בהצלחה רבה גם במחבת פסים. אני אוהב את העור הפריך, אבל אפשר לוותר עליו. מומלץ להגיש עם פירה או עם צ'יפס. פפריקה מעושנת אפשר להשיג אצל עמרני, רחוב הכרמל 15 בשוק הכרמל.

דרגת קושי: קל
6 מנות

למשרה:
1 שן שום, כתושה
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סירופ מייפל משובח
2 כפות תבלין אדום לעוף בגריל
1/2 כף פפריקה מעושנת (אם רוצים)
קמצוץ פלפל שחור טרי או פלפל אדום חריף טחון לאוהבי החריף

לפרגיות:
6 ירכיים של עוף צעיר, עם העור, ללא העצם (סטייק פרגית)
2 בצלים, חתוכים לשמיניות
6 אגסים, קלופים וללא הליבות, חתוכים לרבעים

להגשה:
1 צרור עלי רוקט, שטופים
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים לקערה את הבשר, הבצלים והאגסים ומניחים כשעה.
2. מוציאים את הבשר, הבצלים והאגסים מהמשרה ומייבשים אותם מעט במגבות נייר. צולים בגריל פחמים חם או במחבת פסים חמה כ-5 דקות מכל צד.
3. ההגשה: מתבלים את עלי הרוקט בשמן, במיץ הלימון ובמעט מלח. מסדרים את העלים בצלחת הגשה, מניחים עליהם את הבצל, האגסים והבשר ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פרגיות בגריל עם בצלים ואגסים מתובלים.

אין תמונה
פרגיות בגריל. אפשר להכין גם במחבת פסים

שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס

מנת ילדים שמבוגרים אוהבים - לאכול וגם להכין, כי היא פשוטה כל כך. בישול בשקית אפייה ("קוקי") שומר על עסיסיות העוף, מונע חריכת הרוטב וכמובן חוסך שטיפה של תבנית. כדאי להקפיד על השריה של לילה במקרר, כי חלב קוקוס ידוע כמרכך נהדר לבשר.

דרגת קושי: קל
6 מנות

למשרה:
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים חלקה
1 כף דבש
1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק (אם רוצים)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לעוף:
12 שוקי עוף
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, פרוסים לקטעים ברוחב 2 ס"מ

1. טורפים את מרכיבי המשרה בקערה. מוסיפים את העוף ואת הירקות ומשרים 6 שעות לפחות.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מעבירים את כל תכולת הקערה לשקית "קוקי". קושרים את קצה השקית ומנקבים בה כמה חורים, כפי שכתוב על האריזה. מניחים את השקית בתבנית ואופים כשעה ורבע. חשוב לנער מעט את השקית פעם אחת במהלך האפייה.
3. מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון). מעבירים את תכולת השקית לקערת הגשה חסינת חום ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות כדי להשחים את העוף. מומלץ להגיש עם אורז לבן פשוט.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס

אין תמונה
שוקיים ברוטב בוטנים. ילדים מתים על זה

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

דרגת קושי: קל
6 מנות (30 קציצות קטנות)

לקציצות:
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל, מגורר דק
1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
3 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, מושרות 5 דקות במים וסחוטות)
1 ביצה, טרופה
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד (אם רוצים)
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל לבן גרוס טרי
1 כפית שטוחה בהרט לקציצות (אם רוצים)
שמן לטיגון

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל לא גדול, קצוץ לקוביות
4 שיני שום, פרוסות דק
3 כפות לימונים כבושים קצוצים (ראו עמוד 187)
1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
1 כף זרעי כוסברה יבשה, כתושים
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן גרוס טרי
3 עגבניות, קלופות וחתוכות גס
2 כפות רסק עגבניות
1 ליטר מים

מכינים את הקציצות:
1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומשהים במקרר כשעה.
2. יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט, בידיים רטובות או משומנות.
3. מחממים שמן לטיגון בסיר רחב בגובה כ-3 ס"מ על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות 7-5 דקות, עד שהן משחימות. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד.

הרוטב:
1. מחממים סיר רחב עם השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הלימונים ואת התבלינים. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים ומוסיפים את המים.
2. מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. התבשיל משתבח אחרי לילה במקרר. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס ועם שעועית ירוקה חלוטה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים.

אין תמונה
קציצות ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

כרעי עוף צלויות בתנור עם טנזיה פירות יבשים

כרעיים של עוף צלויות בתנור הן בעיני פתרון מושלם לארוחה קלה להכנה וטעימה. הצלייה עם העצמות משפרת את הטעם, ואין בסביבה חזה שנוטה להתייבשות. טנזיה היא מין ריבת פירות יבשים מרוקאית, כאן בגרסה פרטית שלי - עם אגוזים, כמון ובצל - כתוספת נהדרת לעוף הצלוי. מומלץ להגיש עם קוסקוס, פתיתים או אורז.

דרגת קושי: בינוני
6 מנות

לטנזיה:
1/2 כוס דבלים (תאנים יבשות)
1/2 כוס תמרים מגולענים
1/2 כוס שזיפים מגולענים
1/4 כוס צימוקים קטנטנים שחורים
2 כפות שמן קנולה או תירס
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 שיני שום, כתושות
1 כפית כמון טחון טרי
1 כפית קינמון טחון
1 כף כורכום
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1/2 כוס יין לבן

לעוף:
1 כף כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)
1/2 כפית מלח סלרי (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק)
3 כפות שמן תירס או קנולה
6-4 כרעיים, מחולקות לשוקיים וירכיים

להגשה:
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים

1. העוף: מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מערבבים את התבלינים עם השמן בקערית ומעסים את נתחי העוף היטב בשמן המתובל. מעבירים לתבנית וצולים 20 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות) וצולים 40 דקות נוספות.
2. הטנזיה: שוטפים את הפירות היבשים וקוצצים אותם. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את התבלינים ואת הפירות היבשים ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הסילאן ואת היין לבן. מכסים את הסיר ומבשלים תוך ערבוב כ-15 דקות. מצננים ומאחסנים בצנצנת זכוכית סגורה במקרר עד שבוע.
3. ההגשה: מחממים את הטנזיה אם יש צורך. עורמים אורז לבן או קוסקוס חם בקערת הגשה רחבה. מפזרים מלמעלה את הטנזיה ואת האגוזים. מניחים מלמעלה את הכרעיים ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כרעי עוף צלויות בתנור עם טנזיה פירות יבשים

לכל מתכוני העוף של mako אוכל