ארוחת חג של 60 60 (צילום: אסף רונן)
הכירו: ארוחה ידידותית לכיס | צילום: אסף רונן

עוף במילוי בורגול, תפוחים ותאנים

המרכיבים:
2 כפות שמן קנולה
3 בצלים קצוצים
2 תפוחים חתוכים לקוביות
1 כף סוכר
100 גרם אגוזי מלך
150 גרם פיסטוק קלוף
100 גרם שקדים קלופים
3 תאנים חתוכות גס
5 שיני שום קצוצות
1 חבילת כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
5 כפות שמן זית
2 כוסות בורגול
בהרט
5 כפות דבש (או סילאן)
מלח ופלפל שחור
2 כוסות מים
1 עוף שלם

אופן ההכנה:

1. במחבת מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף טוב (מתחילים כ-3 דקות על אש גבוהה ומורידים לאש נמוכה כ-15 דקות). מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

2. במחבת מניחים את התפוחים והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. באותה מחבת קולים את האגוזים, פיסטוקים ושקדים, ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים: תאנים, שום, כוסברה, שמן זית, בורגול, 1/2 כף בהרט, 2 כפות דבש, מלח (לא לפחד לפחות כפית וחצי) ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים שוב ונותנים לתערובת לספוג את המים כ-10 דקות.

4. מניחים את העוף על תבנית עם נייר אפייה וממלאים את העוף בתערובת. את יתר התערובת מניחים בתבנית. מורחים את יתרת הדבש על העוף ומתבלים אותו במלח, פלפל שחור ובהרט. מכסים הכל היטב עם נייר כסף.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר חצי שעה מורידים את המעלות ל-180 ולאחר חצי שעה נוספת ל-150, ומשאירים את העוף כשעה נוספת בתנור.

6. מסירים את נייר הכסף ונותנים לעוף להשתזף ב-180 מעלות על מצב גריל כ-10-15 דקות.

7. לאחר שמוציאים את העוף מהתנור מברישים אותו בתערובת של כף שמן זית, חצי כפית דבש, מלח ופלפל.

* את הבורגול אפשר להחליף באורז. צריך רק לבשל אותו כ-10 דקות על 2 כוסות מים (ולא להוסיף את המים הנוספים במתכון).

עוף במילוי בורגול תפוחים ותאנים (צילום: אסף רונן)
עוף במילוי בורגול, תפוחים ותאנים. מבלה הרבה זמן בתנור (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע

המרכיבים:
שמן זית
1 קילו כתף מספר 5 חתוכה לקוביות
5 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
2 פלפל שושקה (פלפל אדום מתוק) חתוך לפרוסות
5 שיני שום קצוצות
1 חבילה של עלי נענע (ללא הגבעולים)
2 כפות סילאן
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
500 גר' גרגירי חומוס שהושרו במים לילה
כוס וחצי מים חמים

אופן ההכנה:

1. בסיר סוגרים את הבשר, משזפים את החתיכות פחות מדקה לכל צד.

2. באותו הסיר מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף לגמרי. מוסיפים את הפלפלים, שום, נענע, סילאן ותבלינים. מערבבים ומוסיפים את הבשר וגרגירי החומוס.

3. מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים את האש למינימום ומבשלים כ- 3.5-4 שעות על אש קטנה.

4. ניתן להוסיף לתבשיל בחצי שעה האחרונה של הבישול תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לקוביות. אפשר להכין אורז בסמטי עם בצל ועלה דפנה כתוספת לבשר.

* את החומוס אפשר להחליף בירקות שורש, או בכל קטנייה אחרת.

בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע (צילום: אסף רונן)
בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע. לא רוצים חומוס? נסו במקום ירקות שורש (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

סלט עלים ירוקים ותאנים

המרכיבים:
1 חבילת מיקס עלים
חצי חבילה של נבטי חמניה
5 תאנים חתוכות לרבעים
מיקס אגוזים ופירות יבשים (ניתן להשיג בחנויות טבע)
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
3 כפות דבש
1/2 כף סוכר
מיץ מלימון אחד
2 כפות חרדל
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור

סלט עלים ירוקים ותאנים (צילום: אסף רונן)
סלט עלים ירוקים ותאנים. פריך, ירוק ומתוק (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את העלים הירוקים, הנבטים והתאנים.

2. קולים מעט במחבת את מיקס האגוזים ומעבירים לקערה.

3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בצנצנת את את שאר המצרכים, ומניחים בצד עד להגשה.

4. שנייה לפני ההגשה יוצקים את הרוטב מעל הסלט.

* כל ארוחה טובה חייבת קינוח מעולה. הנה ההמלצה שלנו לקינוח שיפיל את האורחים מהכיסא
מוס קרמל על תפוחים ברוטב קרמל ווניל (צילום: אסף רונן)
מתכון של רביבה אפל - בואו לתת בראש | צילום: אסף רונן

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> הנה עוד כמה המלצות למנות ראשונות ותוספות לראש השנה

>> כל המתכונים לראש השנה