לחמניות כשרות לפסח של קפה גרג
כמו שכל ילד טוב של סבתא יודע, ממש לא צריך להסתפק במצות במהלך הפסח. לחמניות קמח המצה הכשרות לפסח של גרג הן תחליף ראוי וקל להכנה למי שמתעקש "לנגב" אוכל גם בפסח. נכון, יש המון מתכונים ללחמניות האלה, אבל כאן התמונה הכי עשתה לנו את זה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לחמניות כשרות לפסח
ארטישוק ממולא טלה
רוצים להרשים את האורחים/המארחים במנה ראשונה מקורית וטעימה? הארטישוק הממולא ברגלי בייבי טלה בהחלט יוציא מהמסובין מבטי התלהבות. המרקם העסיסי של המלית וחמצמצות העגבניות יוצרים שילוב טעמים מנצח שיגרום לחזרת להאדים מבושה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ארטישוק ממולא טלה
סלט בובעס ועגבניות שרי
אם מתחשק לכם לשדרג מעט את מלאי הסלטים על שולחן הסדר, לרפי כהן יש מתכון מנצח. סלט שעועית הבובעס והעגבניות שלו ידרוש מכם פחות מ-20 דקות עבודה ויוסיף צבעוניות יפהפייה לארוחה. וזה לפני שמדברים על הטעם.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט בובעס ועגבניות שרי
קורנביף של חזה עגל
לא צריך לשמור את הבשר למנות העיקריות בלבד. מתכון הקורנביף של רפי כהן דורש קצת עבודה מוקדמת והרבה סבלנות, אבל לבסוף מתקבלת מנת פתיחה שבהחלט לא נופלת מקרפצ'יו.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קורנביף של חזה עגל
קרפצ'יו פילה עגל
החלטתם בכל זאת ללכת על קרפצ'יו? זה המתכון בשבילכם. תוך 20 דקות יש לכם מנה עסיסית ומשובחת במיוחד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרפצ'יו פילה עגל
סלמון בציפוי דבש
נמאס מהדואליות הנצחית של גפילטע/חריימה? אתם מוזמנים להעז, ולהגיש למנה ראשונה דווקא סלמון, במעטה מתקתק. יחד עם הרוטב החמצמץ, והעובדה שההכנה כאן מסתכמת בחצי שעה - מתקבל מתכון ששווה לאמץ, גם לימים האחרים של השנה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון בציפוי דבש
ירקות אביב בתיבול עדין
גם לצמחונים מגיע ליהנות בערב הסדר, וירקות האביב המתובלים של רפי כהן הם מנה מעולה להשגת המטרה. תוספת מושלמת לארוחת החג, שנותנת טוויסט נחמד לאנטיפסטי המסורתי.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ירקות אביב בתיבול עדין
סלט אנדיב ורוקט
ירקות מקוריים הם תמיד תוספת משובחת, ואיזה ירק מקורי ומשובח יותר מאנדיב (בתנאי שאתם יודעים להעריך מרירות, כמובן). סלט האנדיב והרוקט, בתוספת האגסים המבושלים, משחק במרקמים ועושה את זה בצורה מעולה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט אנדיב ורוקט
אנדיב צלוי בחמאת תפוזים
אין דבר כזה יותר מדי סלטים, ואם אהבתם את סלט האנדיב, למה לא לנסות אותו גם בגרסה הצלויה? המנה הזו, שתגזול רק 30 דקות מזמנכם, היא פשוטה, מקורית ומעוררת תיאבון, ותוסיף טוויסט חם למגוון הסלטים על שולחן הסדר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אנדיב צלוי בחמאת תפוזים
סלט תרד ותאנים אפויות
ביד מרדכי מבינים לא רק בדבש אלא במתוקים בכלל, אם לשפוט לפי המתכון הזה. סלט התאנים הזה מוסיף מתקתקות מקורית לשולחן החג, ולמרות שהוא כולל זמן גריל ובישול של רוטב, זמן ההכנה כולו לא עולה על 15 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט תרד ותאנים אפויות