סלט גזר ופקאן סיני
סלט אסייאתי שונה, קצת חמוץ וקצת מתוק, בעל טעמים עזים ופריכות של גזר טרי ופקאנים סיניים. מתכון מנצח של פסקל פרץ-רובין לפתיחת הארוחה
שזיפים ממולאים מיובשים
מנה מפתיעה ושונה בשילובים שלה - שזיפים ממולאים בגבינת אמנטל ושקדים, מונחים על מצע של יוגורט מתובל. מושלם למי שרוצה לצאת מהקופסה החג הזה.
כבדים בגריל
מנת פתיחה מצוינת לכל ארוחה חגיגית. כבדים צלויים ונימוחים, עשויים כמו שצריך ומוגשים יחד עם רוטב שמן זית מלא בטעמים. נהדר.
טאבולה רימונים
השף אביב משה מביא לכם גרסה קלה, אך חגיגית לסלט טאבולה. תוספת הרימונים, הבוטנים הקצוצים, השומשום והסילאן הופכים את הסלט הפשוט הזה למנה חגיגית ומלאת טעמי חג. ככה פותחים ארוחת חג.
סלט שורשים
אלו מכם שמאסו בסלטים הרגלים מוזמנים לנסות להכין את המנה הזו. סלט שונה וצבעוני המשלב שורשים פריכים עם פירות חמצמצים וגבינת רוקפור עוקצנית. סלט רגיל זה לא.
סלט עגבניות
חגיגה ים תיכונית של עגבניות מסוגים וטעמים שונים, יחד עם זיתים וגבינת פטה. סלט מרענן לתחילתה של ארוחה גדולה.
צימעס
מנה קלאסית מהמטבח האשכנזי, תוספת מתקתקה ועשירה לתבשיל בשרי עמוק טעמים. למרות האלמנטים המתוקים שיש במנה, צימעס טוב מחמיא למנה העיקרית ולא מכביד במתיקותו.
מג'דרה מאורז אדום ועגבניות
ברוב הבתים, אורז הוא תוספת חובה על שולחן החג. במקום להכין אורז או מג'דרה רגילה, נסו להכין מג'דרה מאורז אדום. בריא יותר, מעניין יותר והעיקר – טעים טעים.
מתכון: מג'דרה מאורז אדום ועגבניות
מרק דלעת עם גרגרי חומוס
יש משפחות בהן קיץ או חורף, אי אפשר לפתוח ארוחה בלי מרק. במקום מרק העוף המסורתי, נסו להגיש החג את מרק דלעת עם גרגרי חומוס. מנה כתומה ובריאה, מלאת טעמים ותבלינים שיפתחו לכם את התיאבון.
מתכון: מרק דלעת עם גרגרי חומוס
סלט קינואה ורימונים
אופציה בריאה על שולחן החג, המתאימה גם כמנת פתיחה וגם כתוספת לצד עיקרית. אל תפחדו מקינואה, ברגע שמכינים אותה נכון ומוסיפים לה טעמים כייפים, כמו במנה זו, היא הופכת למרכיב נהדר. סלט מרענן מלא בעלים ירוקים, עם אגוזים וגרעיני רימון מתוקים-חמוצים. שירבו סלטינו כרימון.
סלט הפתעות
מתכון מוכר אהוב של שולה מודן. עלים ירוקים ופריכים, עם תפוחי עץ מיובשים ונהדרים ותותים טריים. כל אלו עטופים ברוטב חמוץ-מתוק שהופך את הסלט הזה לחגיגה בפני עצמה. מומלץ פעמיים.
פטה צמחוני
גרסה צמחונית וטעימה לא פחות של הפטה המסורתי. במקום כבד משתמשים באפונה, ביצים קשות ואגוזים. התוצאה יוצאת קרובה מאוד למקור מבחינת הטעם, אבל הרבה יותר בריאה.