במסגרת השיק הדומסטי שמשווקת גווינית' פאלטרו לאחרונה, היא מרבה לפטפט על אהבתה לאוכל ולבישול, ויותר מזה – מספרת שהחליטה להוציא ספר מתכונים משלה, לא פחות. הקטע המפתיע באמת הוא שהאישה כנראה יודעת על מה היא מדברת. חיטוט בהיסטוריה של השחקנית מעלה שמדובר בפודית אמיתית, שלא רק יודעת לדבר בשבחם של הצ'יפס והפרנץ' טוסט, אלא גם מפלטת עוף שלם במיומנות של קצב ותיק. אז כן, גם אנחנו מתקשים להאמין שאישה במעמדה ובגזרתה של פאלטרו יודעת מה זה להתיישב עם קופסת גלידה ולנקות אותה יפה יפה, אבל לבשל היא כנראה יודעת, ועוד איך.
את חדוות המטבח חייבת גווינית', לדבריה, לאביה, שהיה איש אוכל אמיתי ולימד אותה את כל מה שהיא יודעת. עד שייצא הספר ("My Father's Daughter", יקראו לו) – אתם מוזמנים לתקתק ארוחת ערב של עוף צלוי עם תפוחי אדמה, פשוט ומגרה, בסגנון פאלטרו.
עוף צלוי עם תפוחי אדמה
המצרכים (4 מנות):
עוף שלם נקי ומיובש
לימון חצוי לשניים
6 שיני שום קלופות, חצויות
כמה ענפים של רוזמרין, תימין ומרווה
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
כשליש כוס שמן זית איכותי
כ-20 תפוחי אדמה קטנים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
2. בעזרת מספריים חדים מוציאים את העצם האחורית של העוף, ועם סכין חדה מוציאים את עצמות הירך (אתם יכולים להסתכל איך היא עושה את זה, או פשוט לוותר ולהאריך את זמן האפייה כמעט פי 2).
3. משכיבים את העוף בתבנית כשהחזה פונה למעלה, ומשטיחים אותו מעט בלחיצה.
4. סוחטים על העוף את שני חצי הלימון, ומניחים את הקליפה הנותרת בתבנית.
5. דוחפים מתחת העוף את עשבי התיבול וחלק משיני השום, ואת השאר מפזרים סביבו.
6. ממליחים ומפלפלים, ומכסים בכ-3 כפות שמן זית.
7. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח כ-8 דקות. מסננים, מחזירים לסיר, מכסים ומנערים קלות (גווינת נשבעת שזה עוזר להם להיות פריכים יותר אחר כך).
8. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מכסים בעוד כ-3 כפות של שמן זית, מפלפלים וממליחים.
9. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר הכסף, מטפטפים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקרקעית, וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כ-20 דקות (עד שהעוף שחום). מגישים עם סלט חסה.