אין תמונה
כן? אז עכשיו הם מקבלים את המתכונים שלי
עוגת שוקולד

המצרכים (לתבנית 26 או שתי אינגליש קייק):
1 כוס של שני שליש שוקולית+שליש אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כוס שמן קנולה
5 ביצים
חצי מיכל שמנת מתוקה

לקרם:
חצי מיכל שמנת מתוקה
1.5 חבילה וחצי שוקולד מריר (150 גרם)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.

2. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.

3. במיקסר מערבבים ביחד שוקולית וקקאו, שמן, חלמונים, חצי מיכל שמנת מתוקה ולבסוף קמח תופח.

4. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בתנועות עטיפה, עד שמתקבל גוון שוקולד אחיד.

5. יוצקים לתבנית משומנת ואופים 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש (זה יכול לקחת עד שעה).

6. מכינים את הקרם: שמים בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל את השמנת והשוקולד ומחממים דקה. מערבבים עד שמתקבל קרם במרקם אחיד. שופכים על העוגה החמה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד
עוגת שוקולד (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
עוגת שוקולד. סוף סוף שחררו לנו את המתכון | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת תפוזים

המצרכים (לתבנית 26 או שתי אינגליש קייק):
1.5 כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר גם מנדרינות או קלמנטינות)
קליפות תפוז מגורדות מתפוז אחד או שניים (לפי הטעם. אני אוהבת שני תפוזים)
2 כוסות קמח תופח
6 ביצים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.

2. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.

3. במיקסר מערבבים ביחד את החלמונים, סוכר הווניל, חצי כוס הסוכר שנותרה, גרידת התפוז ושמן הקנולה. כשהעיסה אחידה מוסיפים לתערובת לסירוגין את מיץ התפוזים והקמח התופח.

4. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בתנועות עטיפה עד שמתקבל גוון אחיד.

5. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

6. כשהעוגה קרה מפזרים אבקת סוכר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תפוזים
עוגת תפוזים בחושה (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
עוגת תפוזים. בבית אהבו את זה, איך אצלכם? | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

תפוחי אדמה בתנור

המצרכים:
תפוחי אדמה עם קליפתם
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
2 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור מראש ל-250 מעלות על גריל (אפשר גם על אופציית תנור רגילה).

2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה וחותכים לפלחים (תפוח אדמה גדול ל-8 פלחים ותפוח אדמה קטן ל-4).

3. זולפים שמן זית, זורים בנדיבות מלח גס ופלפל גרוס ומעסים הכל טוב טוב. מניחים את הרוזמרין.

4. אופים חצי שעה, מורידים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד כרבע שעה עד חצי שעה, עד שתפוחי האדמה שחומים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תפוחי אדמה בתנור
>> בואו לראות איך מכינים לחם בלי ללוש אפילו דקה
>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק