יש משהו בנצרת שמחזיר אותנו אליה שוב ושוב ושוב. בכל פעם שבא לנו להירגע אנחנו מניעים את האוטו והוא כבר יודע לאן לקחת אותנו, בלי לשאול שאלות. חוץ מהשוק המעניין, הכנסיות ובתי התה, אנחנו חוזרים אל האנשים היפים של נצרת, שהם העיקר.
"רוצים משהו טעים?", שואלת ג'וליה זאהר, האישה שעומדת מאחורי מפעל הטחינה "אל ארז" שמייצר את הטחינה הטובה ביותר שטעמנו, ומגישה לנו כוסיות קטנטנות ובהן טחינה חמה שיצאה זה עתה ממעייני הישועה. זו לגימה שמחייכת אותך באופן אוטומטי. סמיכה, עשירה, שבידה לפתור את כל בעיות התזונה בעולם ולשגר אותנו ישר לחוג שומרי משקל.
ובכל פעם שאנחנו יוצאים מהעיר המופלאה הזו הראש שלי מתחיל לעבוד במרץ על מתכון חדש. הפעם זו עוגת טחינה ותמרים שמשלבת את הטוב עם המועיל. נצרת במיטבה!
עוגת טחינה, שקדים ותמרים של סו-אלן
חומרים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה מומסת
2 וחצי כוסות קמח תופח
כף סולת
כוס רוויון/מיץ תפוזים/חלב
כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי באל-ארז, אלא מה?)
8 תמרים יבשים מגולענים וקצוצים
חצי כוס שקדים קצוצים
כפית גרידת תפוז, אם יש
סילאן לקישוט
וכך תעשו:
1. הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את החמאה המומסת באטיות תוך כדי ערבול.
2. הוסיפו את הטחינה והנוזלים (מיץ/ חלב/ריוויון) והמשיכו לערבל.
3. הוסיפו את הקמח והסולת והמשיכו לערבל.
4. הוסיפו את התמרים הקצוצים והשקדים, ערבלו עוד קצת וזהו.
5. שפכו את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (24) או לשתי תבניות אינגליש קייק.
6. אפו בחום בינוני נמוך (160 מעלות) עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
7. ניתן לזלף מעט סילאן מעל.
8. כשבחשתי את העוגה הזו נזכרתי בסבתא ליליאן שלי, שמתה כשעל אצבעותיה סימנים של סילאן וטחינה שכל כך אהבה.