כינסנו את הפיינליסטים של מאסטר שף, יקירי נפשנו, כדי לבדוק מה הם מתכננים להניח על הצלחות בארוחת החג. אחרי שקיבלנו מכל אחד מתכון – לא נותר לנו אלא להצטער שאנחנו לא מוזמנים: בורקס מצה, תבשיל כבש, סלט סלק ותפוחי אדמה ועוגת שקדים
אופן ההכנה – מלית בשר: 1. מכינים את המלית: שמים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מחליף את צבעו. 2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את המחבת. 3. מאדים 3-4 דקות, מסירים מהלהבה ומוסיפים את הצנוברים, הכוסברה, הפטרוזיליה והביצה. מערבבים היטב.
אופן ההכנה – מלית תפוחי אדמה: 1. מקלפים את תפוחי אדמה ומבשלים במים עד שהם מתרככים. 2. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים. 3. מועכים את תפוחי האדמה, מערבבים עם הבצל ומתבלים.
אופן ההכנה – מלית פטריות וירקות: 1. חותכים את הירקות לפסים דקים וקצרים ומקפיצים במעט שמן עד שהם מתרככים. 2. קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מערבבים ומתבלים.
פסח הוא לא סיבה לוותר על בורקס | צילום:
סמדר וקנין
הכנתם מילוי? יופי, עכשיו מרכיבים את הבורקס:
1. משרים את המצות במים כ-4-5 דקות, מוציאים בזהירות ל מגבת ומספיגים (נזהרים לא לשבור את המצות).
2. חותכים כל מצה לארבע (פס באמצע לאורך ופס באמצע לרוחב). מניחים כפית-שתיים מהמלית בקצה כל ריבוע מצה, ומקפלים למשולש.
3. טובלים את משולשי המצה בביצה הטרופה ומטגנים בשמן משני הצדדים, עד לקבלת גוון זהבהב.
• כדי לשמור על חום הבורקס ניתן להניח אותם על תבנית ולהשאיר בתנור דולק על חום נמוך עד שהאורחים מגיעים.
מנה עיקרית: תבשיל כבש של אלקנה
המרכיבים (6 מנות): לפחות קילו וחצי אוסובוקו כבש טרי, או בשר עם עצם לבישול שמן זית 10 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות 7 שיני שום קלופות 2 קופסאות פטריות שלמות, לא חצויות מלח ופלפל לבן זרעי כמון (לא חובה) 4 חוטי זעפרן
אופן ההכנה:
1. ממלאים מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים את הבשר על אש בינונית כשלוש שעות – בלי תבלינים ובלי כלום. בודקים מדי פעם שהמים לא מתאדים, ומוסיפים מים רותחים אם צריך.
2. מניחים לבשר להתקרר קצת. אם השתמשתם בגוש אחד, זה הזמן לחתוך אותו לגודל הרצוי. אם השתמשתם באוסובוקו הוא בשלב הזה מתקלף יפה מהעצם, אבל אל תיתנו לזה לקרות כי בבישול השני העצם נותנת לו טעם גן עדן.
3. בינתיים בסיר אחר, גדול ורחב, מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות ומערבבים היטב.
4. מסדרים את הבשר של הכבש החמוד שלנו על הסיר בין הבצל והפטריות.
5. לוקחים כוס עם מים חמים ומניחים בפנים 4 חוטי זעפרן. נותנים לו לצבוע את המים ושופכים לסיר. מתבלים במלח ופלפל לבן, ואפשר גם בזרעי כמון – כבש אוהב כמון.