ממרח פסטו
המרכיבים:
1 קופסה בזיליקום טרי
3 כפות צנוברים
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
בין רבע לחצי כוס שמן זית (תלוי בסמיכות שרוצים)
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים מלבד השמן זית בתוך מעבד המזון ומתחילים לטחון.
2. מוסיפים את השמן בזרם דק, עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה.
3. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית.
4. שומרים בקירור עד שבועיים.
הערות:
• אפשר להכין פסטו גם מעשבי תיבול אחרים, כמו פטרוזיליה או כוסברה.
• את הצנוברים אפשר להחליף באגוזים אחרים, כמו קשיו, אגוזי מלך ואפילו שקדים.
ממרח עגבניות מיובשות
המרכיבים:
100 גרם עגבניות מיובשות לחות בשמן זית
1/4 כוס משמן הזית שהעגבניות היו מושרות בו
2 שיני שום
2-3 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל החומרים במעבד המזון עד לקבלת ממרח אחיד.
2. מכסים בשכבת שמן זית ושומרים בקירור עד שבועיים.
ממרח פלפלים
המרכיבים:
8 פלפלים קלויים בתנור וקלופים
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
2. מעבירים לצנצנת קטנה ומכסים במעט שמן מלמעלה.
3. שומרים בקירור עד שבועיים.
* המתכונים באדיבות הבלוג "חטאים מתוקים" של תפוז