כשבן אדם חוגג 70 זה נחמד, אבל כשמסעדה חוגגת 70 – זאת כבר באמת סיבה למסיבה. 70 שנה, ארבעה דורות – אין הוכחה טובה יותר לזה שמשהו שם עובד כמו שצריך. במסעדת פינגווין הדבר הזה הוא האוכל הביתי הטעים, המנות הנדיבות והיחס החם. לא מגיעים לנהריה בקרוב? קיבלנו מהם 3 מתכונים פשוטים ומקסימים, שאתם יכולים להכין בבית.
לחמניות הבית
החומרים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
60 גרם סוכר (3 כפות)
כפית שמרים יבשים
20 גרם מלח (כפית)
0.5 ליטר מים פושרים
50 מ"ל שמן (2.5 כפות)
לאפייה:
מעט שמן
שומשום
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח והמלח בקערת המיקסר.
2. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר והשמרים במים הפושרים.
3. מוסיפים לקמח את השמן, ומיד אחריו את תערובת הסוכר והשמרים.
4. לשים 10 דקות לפחות. מורחים שמן זית על דפנות הקערה – כדי להבטיח שהבצק לא יידבק.
5. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהם מכפילים את נפחם.
6. יוצרים מהכדורים לחמניות ארוכות או עגולות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ומלח גס. מניחים להתפחה של 30 דקות.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-260 מעלות ואופים 10 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לחמניות הבית
שניצל פינגווין
החומרים (למנה אחת):
220 גרם חזה הודו/עוף
מעט קמח
1 ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. פורסים את הבשר ומשטיחים אותו דק (או לפי המידה הרצויה) בעזרת פטיש לשניצלים.
2. מקמחים את השניצל, טובלים אותו בבלילת הביצה ומצפים בפירורי לחם.
3. מחממים שמן עמוק לחום גבוה מאוד, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שניצל פינגוויון
סלט כרוב פינגווין
החומרים:
1 כרוב ירוק
חצי כוס מיץ לימון
1.5 כף חומץ
1.5 כף שמן סויה
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לפרוסות דקיקות.
2. מוסיפים את מיץ הלימון, החומץ, השמן, מלח והסוכר ומערבבים היטב.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט כרוב פינגוויון
* המתכונים באדיבות מסעדת פינגווין, שד' הגעתון 31, נהריה, טלפון: 04-9928855, 04-9920027, שעות פעילות: ימי א'-ו' מ-08:00 ועד אחרון הלקוחות, שבת מ-09:00 ועד אחרון הלקוחות (עסקיות בין הימים א'-ה' בשעות 17:00-12:00)