בחור לוחש באוזן בחורה צוחקת יושבים לשולחן עם נרות (צילום: jupiter images)
הדרך לרומנטיקה עוברת דרך הקיבה | צילום: jupiter images

איך לא ראית את זה בא? ט"ו באב התגנב מאחוריך ותפס אותך עם המכנסיים למטה. כל הצימרים תפוסים, ליל האהבה בצמח לא קיים כבר מאז שהתחלת להתגלח ואין מצב שיש לך 500 שקל להוציא על ארוחה במסעדה רומנטית. לשכוח זו לא אופציה, כי ברור שהיא לא תשכח לך את זה בחיים, אז איך יוצאים מזה? פרחים וארוחת בוקר למיטה הם התחלה טובה, פתק קטן עם כמה מילות אהבה זה המשך לא רע בכלל, וקינוח מעשה ידייך יפיל אותה סופית.

לא יודע לבשל? לא נורא. אז תשרוף קצת את החביתה, או תביא לה קפה חם מדי למיטה, אבל סופלה יבש מבפנים זה מעשה בלתי נסלח. בדיוק בשבילך ארגנו שלושה מתכונים שלא ייכשלו, גם אם כל מה שאתה יודע על אפייה זה שלקרין גורן תמיד יש מחשוף ענק.

קינוח קפוא: אבטיח מצופה שוקולד

למה זה טוב? כי זה שיא עונת האבטיחים, שוקולד תמיד טעים והשילוב הקפוא בין השניים מנפיק קינוח מרענן לקיץ. היזהרו, אם האבטיח קצת קמחי, לא כל כך טרי או נפתח לפני יותר מיום – דלגו על הקינוח הזה. אבטיח פחות ממעולה יהפוך לריר אדום במקפיא ויהיה בלתי ניתן לאכילה.

מצרכים:
אבטיח טרי
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם חמאה בלי מלח
1/2 לימון
2 כפות סוכר

כלים:
סיר קטן
כף עץ
כף פריזיאן – כפית כדורית לחיתוך פירות וירקות
מזלג
נייר אפייה
כלי עם מכסה, שאפשר להקפיא

חטיף אבטיח בציפוי שוקולד (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כמו פונדו שוקולד, רק מרענן | צילום: עמרי אנדרס צורף

הכנה:
1. סוחטים חצי לימון לתוך סיר קטן (זהירות, שלא יפלו פנימה גרעינים).
2. מוסיפים לסיר את החמאה והסוכר. מבשלים יחד כשתי דקות, עד שהחמאה נמסה לגמרי ואין גרגרי סוכר נראים לעין.
3. מוסיפים את קוביות השוקולד. מערבבים עם כף עץ במשך דקה ומכבים את האש. ממשיכים לערבב עד שכל השוקולד נמס לגמרי.
4. מוציאים בעזרת כף הפריזיאן כדורי אבטיח. אם אין לכם כף, אפשר גם לחתוך את האבטיח לקוביות. זורקים כל כדור/קובייה לתוך השוקולד, מגלגלים עד שהוא מכוסה לגמרי ומוציאים עם המזלג.
5. מניחים את הכדורים/קוביות בשכבה לא צפופה בתוך כלי עם נייר אפייה. סוגרים את הכלי ומכניסים למקפיא לחצי שעה בדיוק. מוציאים ומגישים.

הערה: המתכון עובד עם כל הפירות. הלימון בשוקולד דואג שאפילו בננות ותפוחים לא ישחירו.

סופלה שוקולד חסין כשלון

למה זה טוב? סופלה שוקולד הוא אחד הקינוחים הרומנטיים הקלאסיים. הוא אומר "אני אוהב אותך מספיק בשביל לעמול במטבח על קינוח מוקפד ומדויק", וסופלה מוצלח עם ליבה נוזלית תמיד יעלה חיוך על פניה של בחירת ליבך. היא לא צריכה לדעת ש"גיבית" את הסופלה בגנאש שוקולד (קרם).

מצרכים:
לסופלה:
100 גרם שוקולד
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים וחלמון
1/4 כוס קמח

לגנאש:
50 גרם שוקולד
כוס שוט (60 מ"ל) של שמנת מתוקה 32%
25 גרם חמאה

כלים:
כלי בינוני להמסת השוקולד
קערה גדולה לערבוב
מטרפה
קערה קטנה להמסת הגנאש
תבניות אישיות של סופלה/תבניות מאפינס

סופלה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מה שהיא לא יודעת, לא יפריע לה לזלול | צילום: עמרי אנדרס צורף

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. לסופלה: ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל. מערבבים אחרי כל 20 שניות חימום.
3. בקערה אחרת טורפים ביצים וחלמון. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מוזגים לאט את כל השוקולד לכלי עם הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד. חשוב להקפיד על הדרגתיות וערבוב מתמיד כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום של השוקולד, או שהשוקולד לא יתקשה מהקור של הביצים.
4. מוסיפים קמח וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת לכלי האפייה, עד 1/2 מגובה הדפנות.
5. לגנאש: מוזגים את השמנת המתוקה לקערה קטנה. מחממים אותה במיקרוגל במקטעים של 20 שניות, עד שהיא רותחת.
6. זורקים פנימה את החמאה והשוקולד של הגנאש ומערבבים עד שהשוקולד משתלט על התערובת.
7. מוזגים בערך כף של גנאש לכל תבנית סופלה חצי מלאה. משתדלים שהוא לא ייגע בדפנות. מכסים בתערובת סופלה עד לגובה 3/4 מהדפנות.
8. אופים 12-15 דקות, עד שהשוליים יציבים. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

קאפקייקס פשוטים

למה זה טוב? החוק הראשון ברומנטיקה קובע שכל פיסת מזון בצורת לב היא רומנטית. לא משנה אם זה סטייק טרטר עם חלמון נא או עוגת מוס בארבע שכבות – תחתוך את זה בצורת לב והיא שלך. את העוגה האישית הזו ניתן להחליף במאפינס, עוגיות, קרואסונים או פחזניות. זה לא משנה, העיקר ההגשה. הלכנו על הזיגוג הפשוט ביותר – אינסטנט פודינג בטעם תות.

מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו (לא שוקולית)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/3 כוס שמן צמחי (רק לא זית)
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
פודינג תות מוכן לפי ההוראות על השקית

כלים:
קערה
מזלג
תבניות אישיות בצורת לב
כף

עוגייה בצורת לב (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כמעט כל דבר בצורת לב יעשה את העבודה | צילום: עמרי אנדרס צורף

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים בקערה את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח. עושים גומה במרכז ושופכים פנימה את השמן, החומץ, הווניל, הביצה והחלמון.
3. מערבבים עד שמתקבלים המון גושים ולא רואים את הביצים כלל. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהעיסה חלקה לגמרי.
4. מורחים טיפה שמן על דפנות התבניות וממלאים כל שקע בתערובת עד 2/3 מגובהו.
5. אופים 12-14 דקות עד שקיסם שמוכנס למרכז יוצא יבש.
6. מוציאים מהתנור ומצננים.
7. מוציאים את העוגות מהתבניות, מעבירים לצלחת הגשה ומצפים עם פודינג תות. אפשר למרוח את הפודינג עם כף/סכין מריחה או להכין מזלף מאולתר משקית סנדוויצ'ים (רק היזהרו לא ללחוץ חזק מדי).

הצלחת? יופי, רק אל תשכח שעכשיו היא חושבת שאתה יודע לאפות.