לא משנה אם אתם מארחים או מתארחים, סביר להניח שגם מכם מצפים להביא איזה סיר לארוחת החג הקרובה, ואם אפשר גם סלט גדול. אנחנו כאן כדי לתת לכם את כל המתכונים שאתם צריכים, מהראשונה ועד העיקרית. לכם נשאר רק לבחור ולבשל
חלת תמרים וסילאן חלה היא מצרך חובה בכל ארוחה חגיגית, ואם זה ראש השנה - מוטב שתהיה זו חלה מתוקה. המתכון הזה משלב גם ממרח תמרים, גם דבש תמרים וגם תמרים אמיתיים, ומבטיח שנה מתוקה ללא תחרות. שימו לב, מתקבלת חלה עצומה בגדולה ויפת תואר.
גראב לקס. פתיחה חזקה ומרשימה | צילום:
דן פרץ, יחסי ציבור
סלמון גראבלקס מי היה מאמין שאנחנו, פשוטי העם, יכולים להכין בבית סלמון כבוש כהלכתו. אז כן, אנחנו יכולים, וממש כדאי לנו לעשות את זה, כי מדובר במעדן לא קטן בכלל (בעיקר אם יש לידו איזו פרוסת חלה). יש פה קצת השקעה, לא נכחיש. אם אתם מחפשים מנות זריזות – בואו תמשיכו הלאה.
עלי גפן במילוי גבינת עזים עלי גפן הם אחת המנות הראשונות הכי קלאסיות שיש. אם אתם לא מאלה שמקפידים על בשר-חלב (או לחלופין נמנים על הרוב הדומם שסבור שחלב לפני בשר זה בסדר) – שווה לכם לנסות את עלי הגפן של חיים כהן, במילוי אורז וגבינה. בשביל הטאץ' החגיגי מגישים את החמודים האלה עם זילוף של דבש.
עלי גפן עם אורז וגבינה. הדבש למעלה נותן את הטאץ' הסופי | צילום:
מוטי פישבין, יחסי ציבור
חריימה טריפוליטאי אמיתי חייבים דג בארוחת ראש השנה, לפחות אחד. אחרת איך אפשר לצפות מאיתנו שנהיה לראש ולא לזנב? המתכון הזה מיועד לאלה שאוהבים את הדג שלהם מסורתי, פיקנטי, עם שום ופפריקה כמו שצריך. חריימה כמו שאנחנו מצפים מחריימה להיות.
חריימה. למה שלא תלכו על קלאסיקה? | צילום:
דנה בר-אל שוורץ
סביצ'ה דניס עם צנונית אתם רוצים דג, כי ראש השנה וזה, אבל הלב מבקש גיוון? נסו לוותר על הדג המבושל הרגיל ולהפציץ עם מנת סביצ'ה – דג טרי כבוש קלות, שלוקח ממש מעט זמן להכין והרבה זמן לשכוח כמה טעים היה. כאן הלכנו על דניס, רק שימו לב – לטריות שלו יש חשיבות עליונה.
עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים עופיונים הם הגרסה החגיגית של עוף. הם קטנים יותר (עופיון אחד מאכיל שני אנשים), ייצוגיים יותר ומשדרים יותר יוקרה. אנחנו את העופיונים שלנו מילאנו בתערובת של ירקות מתקתקים ופירות יבשים שבילו קצת ביין אדום, ומשחנו ברוטב של דבש, שמן זית וריבת שזיפים. שימו לב, ממולאים בלי אורז. סטארט אפ.
אם כבר עוף, שיהיה עוף עוף | צילום:
בועז לביא, יחסי ציבור
עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים אצל חלק גדול מאיתנו מנה עיקרית משמעה עוף (כי בקר זה יקר ודגים זה מפחיד). אז אנחנו אומרים, אם כבר עוף – שיהיה עוף עוף, כזה ממולא, עם הפתעות ומיליון טעמים. את המתכון הזה קיבלנו מתומר צוק (אח של ניר), ותנו לנו להגיד לכם – הוא עשה לנו את זה לגמרי.
סטייק פרגית עם עדשים אדומות עוד גרסה של עוף, הפעם למי שמעדיף אותו בלי צורה של תרנגולת. היופי במתכון הספציפי הזה הוא שהוא גם בריא (תודה לפיליס גלזר), מה שאומר שגם אם יש לכם בשולחן דודים עם לחץ דם/סוכרת/כולסטרול או שאר מרעין בישין (ולמי אין), אתם יכולים להגיש אותה בכיף.
צלי בשר קלאסי של חיים כהן יודעים מה קורה לבשר כתף כשמניחים לו להתבשל 3 שעות טובות, בלי להתערב ובלי להציק? תאמינו לנו, רק דברים טובים. את אותו בשר מגישים עם תבשיל זריז של פול ולבבות ארטישוק (קפואים, ברור שקפואים) – וזהו. הפינה של העיקרית סגורה, ועל הצד הטוב ביותר.
קדירת עוף ואורז עם גזר, ג'ינג'ר טרי וקינמון טוב, המנה הזאת לבד יכולה בכיף להחזיק ארוחה שלמה (אולי עם איזה סלט, כי בכל זאת חג). יש בה עוף, יש בה אורז, יש בה גזר ובצל ויש בה תיבול שממלא את הבית בניחוחות שקשה לעמוד בפניהם. מתכון של מיקי מנדלמן, שהגיע אלינו באדיבות בתה רוני.
קדירת עוף ואורז. זה לבד מחזיק ארוחה | צילום:
תומר פרת
רוסטביף חם של סינטה שמנה עם רוטב חרדל ודבש עוד ממשפחת הבקר – רוסטביף מנתח סינטה עסיסי ומשמח לבב, שקודם נצלה בתנור ואז נפרס יפה יפה ופונק ברוטב שרוח החג שורה עליו. מתכון של מסעדת ליליות.
בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול יש כאלה שהדג במנה הראשונה רק עושה להם תיאבון לעוד. להם בדיוק אנחנו מציעים את המתכון הזה, של פילה בורי צרוב על המחבת (ככה, שתי דקות מכל צד), שמוגש על תערובת מרנינה של פטריות, שעועית, תרד וזיתים.
פילה בורי על ירקות ובורגול. מנה בסטייל של מסעדה | צילום:
דנה מאירזון, יחסי ציבור
סלמון אפוי עם שבבי שקדים טוב, אבל אם כבר דג, אז למה לא סלמון? הרעיון פשוט ומקסים: מכינים תערובת של פטרוזיליה ושקדים, מצפים בה את הדג ושולחים לתנור. בינתיים מכינים לו מצע נחמד לשבת עליו (אנחנו הלכנו על אורז שחור, אבל אתם לגמרי מוזמנים להסתפק בפירה). ו... זהו!
אטריות מוקפצות עם עוף ואננס מנה אסייתית עשירה ומלבבת, של אטריות ברוטב סויה, שום וג'ינג'ר, עם תגבור של חזה עוף, אננס, פטריות ועוד כל מיני דברים טובים. מתכון ששווה לגזור ולשמור גם לימים שאינם חג.
אטריות עם עוף ואננס. האמת, זה יכול להחזיק גם כעיקרית | צילום:
אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
סלט ירוק עם פירות וקרוטונים גם אתם מרגישים שאתם חייבים איזה משהו טרי ורענן? אז הנה: סלט של עלי בייבי עם פירות (אנחנו ממליצים על מנגו ותאנים, אבל אפשר גם אחרים), עם רוטב דבש, רימונים ושמן זית. ולמעלה? קרוטונים שהכנתם בעצמכם (אז תתעצלו, זה באמת כלום עבודה).
אורז חגיגי עם דלורית, שקדים, צימוקים ודבש אמרתם תוספת אמרתם אורז, לא ככה? כאן הלכנו על מנה מתקתקה, שיש שיקראו לה סלט, של אורז יסמין עם פרוסות של דלורית, קצת פירות יבשים ותיבול קינמוני הורס.
ירקות מאודים בשמן זית כן כן, לארח זה מעייף טילים, ומרוב בישולים כבר שכחנו איך קוראים לנו. זה הזמן לוותר על האספירציות ולבחור בתוספת ירקות קלאסית, פשוטה פשוטה ועם זאת טעימה בטירוף. קחו שעועית ירוקה, קחו ברוקולי, תוסיפו קצת שום ושמן זית ותדחפו לתנור. יותר פשוט מזה?
תפוחי אדמה אפויים עם בטטות ושום לכל אחד יש את המתכון שלו לתפודים ובטטות בתנור, אבל איכשהו תמיד אנחנו יותר אוהבים את של האחרים, נכון? אז הנה, תכירו את המתכון החדש שלכם לתפוחי אדמה בתנור: פשוט, בסיסי, משביע, והכי חשוב – טעים בשיגעון. הקלאסיקה של הקלאסיקה.