אם אי פעם רציתם חטיף באונטי ובדיוק נגמר במכולת, אם תהיתם ממה עשוי מרשמלו או פינטזתם להרשים את החברים עם עוגיות אוראו מעשה ידיכם – הגעתם למקום הנכון. מיטב בלוגי האוכל בארץ תרמו מתכונים לחטיפים הכי שווים שאפשר להכין בקלות במטבח הפרטי
באונטי. גן עדן של קוקוס ושוקולד | צילום:
מה יש לאכול
באונטי
מצרכים:
250 גרם קוקוס טחון
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
275 גרם שוקולד מריר איכותי
הכנה:
1. מבשלים תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה, הסוכר והשמנת בסיר בעל תחתית עבה. מסירים מהאש חמש דקות מרגע שכל החמאה נמסה.
2. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר ללילה אחד.
3. מוציאים את תערובת הקוקוס מהתבנית, מסירים את נייר האפייה וחותכים למלבנים.
4. ממיסים את השוקולד וטובלים את הקוקוס בשוקולד המומס.
5. מצננים היטב ומגישים.
עושה חשק לקומזיץ. מרשמלו ביתי | צילום:
מה יש לאכול
הכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר את הג'לטין עם חצי כוס מים וממתינים חצי שעה.
2. מערבבים בסיר בעל תחתית עבה את הסוכר, סירופ התירס, חצי כוס מים וקורט מלח. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 115 מעלות.
3. מפעילים את המיקסר עם ראש ההקצפה ומזליפים באיטיות את הסירופ שבושל לתערובת הג'לטין. לאחר 10 דקות מוסיפים שתי כפות תמצית וניל.
4. יוצקים את התערובת על חלקו החלק של משטח סיליקון ומשאירים לייבוש במשך 12 שעות.
5. בוזקים מעט אבקת סוכר וחותכים את המרשמלו לקוביות.
מצרכים:
240 גרם אבקת סוכר
25 גרם חמאה רכה
2 כפיות תמצית מנטה
1/4 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
15 גרם נוספים של חמאה (אופציונלי)
באמריקה זה להיט גדול. פפרמינט פאדיז | צילום:
טעים!
הכנה:
1. מערבבים במיקסר/בלנדר/ביד את אבקת הסוכר, החמאה, השמנת ותמציות הווניל והמנטה על מהירות נמוכה. אחרי שכל המרכיבים מתחברים, מגבירים את המהירות ומערבלים עוד דקה-שתיים עד שהתערובת חלקה למראה.
2. בעזרת הידיים, או שתי כפיות, יוצרים מהתערובת עיגולים בגודל בינוני, אותם מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים את הכדורים לדסקיות לא שטוחות מדי, ומעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה.
3. בזמן שהעוגיות מתקררות, מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על קערה חסינת חום מעל מים רותחים. מי שרוצה מטבל מבריק יותר ודק פחות – שימיס את השוקולד עם מעט חמאה. מניחים לשוקולד המומס להתקרר.
4. טובלים תחתית של כל עוגייה בשוקולד, מניחים על נייר האפייה בתבנית ומצפים בעזרת לקקן את יתר הצדדים. אפשר לקשט את העוגיות על ידי משיכת קווים בקיסם על השוקולד.
5. מחזירים את התבנית למקרר עד שהשוקולד מתקשה. זה לוקח כמה דקות, אבל מומלץ לחכות כמה שעות.
עם חלב או בלי - אין כמו אוראו | צילום:
Jason Stitt, Istock
הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים במיקסר את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר.
3. מוסיפים את החמאה והביצה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
4. צרים בעזרת ידיים לחות עיגולים קטנים ומעט שטוחים, ומניחים אותם בתבנית האפייה. שימו לב לא להניח את העיגולים קרוב מדי זה לזה.
5. אופים את עיגולי הבצק במשך 9 דקות, כאשר באמצע הופכים אותם כדי לקבל תוצאה אחידה. מצננים בטמפרטורת החדר.
6. הכנת המילוי: מערבבים במיקסר את החמאה והמרגרינה במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, מעבירים למהירות גבוהה ומערבבים 2-3 דקות עד לקבלת תערובת קלה ואוורירית.
7. הרכבה: ממלאים שקית זילוף בקרם הווניל ובעזרתה מרפדים מחצית מהעוגיות. מניחים מעל הקרם עוגייה נוספת ולוחצים קלות בכדי להדק.
גן עדן לחובבי בוטנים. Reese's של אלופים | צילום:
פשוט טעים
הכנה:
1. ממיסים את השוקולד צ'יפס במשך דקה-שתיים במיקרוגל, תוך כדי ערבוב בכדי שלא יישרף. מוסיפים שתי כפיות חמאת בוטנים ומערבבים היטב. מקררים 5 דקות בטמפרטורת החדר.
2. שופכים לתוך כל עטרת נייר כפית שוקולד, ובעזרת הכפית מצפים אותה לחלוטין. מכניסים את עטרות הנייר מצופות השוקולד למקרר כדי שהשוקולד יתקשה.
3. במקביל, מכינים את המילוי: מערבבים את חמאת הבוטנים, תמצית הווניל, הסוכר והמלח עד לקבלת מקרם משחתי.
4. מוציאים את עטרות השוקולד מהמקרר, וממלאים כל אחת בתערובת חמאת הבוטנים. מכסים כל חמאת בוטנים בשכבת שוקולד נוספת. במידת הצורך, מחממים מחדש במיקרוגל את השוקולד לציפוי.
5. מכניסים את העטרות למקרר ומצננים במשך שעה. אחרי האכילה, מומלץ להחזיק במקרר על מנת שהשוקולד לא יימס.
תגובות