שקשוקה
החומרים לשתי מנות:
1 בצל קטן
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל ירוק
שמן זית לטיגון
מעט פלפל חריף פרוס דק
2 עגבניות קלופות פרוסות לרוחב
מלח ופלפל שחור גרוס גס
2 ביצים
ההכנה:
1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומפרידים לטבעות.
2. חוצים את הפלפלים, מרחיקים גבעול וגרעינים ופורסים דק לרוחב.
3. במחבת כבדה מחממים היטב מעט שמן זית ומטגנים את טבעות הבצל על אש גבוהה, רק עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הפלפלים, גם החריף וממשיכים לטגן, מנמיכים מעט את האש ומטגנים עד שהפלפלים רכים.
4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות רכות. מדי פעם מערבבים. מתבלים.
5. שוברים את הביצים ומניחים אותן על הירקות. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהחלמון מתייצב. מגישים מיד.
פסטה עם פטריות ואפונה ירוקה
החומרים ל-2 מנות:
מעט שמן זית
1 שיני שום כתושות
200 גרם פטריות ירדן, שמפיניון ופורטובלו פרוסות
1/4 כוס יין לבן יבש
200 גרם פסטה רחבה
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה מופשרת
2 כפות מרק ירקות חם
פלפל שחור
עלי בזיליקום פרוסים דק
פטרוזיליה קצוצה דק
גבינת פרמזן מגוררת או קלופה
ההכנה:
1. במחבת כבדה מחממים מעט שמן ומטגנים את השום כחצי דקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהזהיבו והנוזלים שהצטברו התאדו. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את האפונה ומחממים.
2. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים, עד אל דנטה. מסננים ומוסיפים למחבת. מוסיפים מרק ירקות חם, כדי להבטיח שהפסטה לא תהיה יבשה. מתבלים בפלפל. מוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה או לצלחות אישיות. אפשר לפזר מעל אגוזי מלך קלויים. מפזרים מעל גבינה ומגישים.
כנפי עוף אפויות
החומרים ל-2 מנות:
6 כנפי עוף
להשריה:
1 כף חרדל
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב מייפל
3 כפות ברנדי
2 כפות רוטב סויה
ההכנה:
1. בתבנית חסינת אש מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים את כנפי העוף, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומחכים כשעה. מדי פעם הופכים לכיסוי אחיד.
2. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
רבעי תפוחי אדמה ובטטה אפויים
החומרים ל-2 מנות:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בטטה קטנה
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס
מעט עלי תימין ורוזמרין
ההכנה:
1. מרככים את תפוחי האדמה כ-2 דקות במיקרוגל, בקליפה. מוסיפים את הבטטה ומרככים כ-3 דקות נוספות מצננים מעט. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לרבעים לאורך, בקליפה ומניחים בתבנית חסינת אש.
2. בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית עם התבלינים, יוצקים על תפוחי האדמה ומקפיצים לכיסוי אחיד.
3. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהשחימו.
פירות יער עם שוקולד לבן חם
החומרים ל-2 מנות:
75 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
75 גרם אוכמניות שהוקפאו 10 דקות לפני ההגשה
75 גרם פטל שהוקפא 10 דקות לפני ההגשה
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה על אש נמוכה. אפשר במיקרוגל.
2. מפזרים את הפירות הקרים על צלחת הגשה, יוצקים מעל את תערובת השוקולד. מגישים מיד.