"קפה ועוד", ספר המתכונים החדש של אלינוער רבין ואילן שנהב (ההוא מאילנ'ס), מציע שלל אפשרויות מלבבות וטעימות לנשנוש שליד הקפה. אנחנו בחרנו אחד מכל משפחה. בואו לדגום
1. בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק.
2. שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים.
3. מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר.
למילוי: 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 100 גרם גבינה צפתית מפוררת 125 גרם גבינה לבנה 1 ביצה 1 כף קמח
לאפייה: 1 חלמון 1 כף מים שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערת מעבד המזון מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
2. מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים וצובטים את השוליים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5. מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את הבורקס. מפזרים שומשום.
6. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.