>> פסח 2012: כל המתכונים, כל מה שצריך לדעת
דג מצופה בקרם אגוזים של שאול בן אדרת
לא כל אחד חייב לסיים את מכסת הדגים שלו בגפילטע. הנה מתכון מפואר לפילה דניס (או בס, או מוסר) של השף של מסעדת קימל – הוא נראה הרבה יותר מושקע ממה שהוא באמת, והוא אפילו בריא.
לגרסת הדפסה של המתכון
שוק טלה עם פירה תפוחי אדמה
זמן ההכנה של המנה הזאת לא קצר, אבל סביר להניח שלכבוד ליל הסדר אתם בכל מקרה עמלים שעות במטבח, והדברים הטובים באמת בחיים לוקחים זמן. שוק הטלה של אריאל כהן ממסעדת פויקה הוא אחד מהם, והוא בהחלט ראוי להיות כוכב סעודת החג.
לגרסת הדפסה של המתכון
צלעות טלה חשופות עם פיסטוקים ושרי פריכות
אין מה לומר, טלה ופיסטוק זה שילוב מעניין. השף רונן פילוסוף מרשת SPICES מוכיח שהוא לא רק מעניין, הוא גם טעים. הנה מנה עיקרית שתוציא לאורחים את העיניים ומכם אנחות של עונג.
לגרסת הדפסה של המתכון
עופיונים ממולאים
במקום העוף הרגיל בתנור, שרה רוזנברג ממסעדת קיטון מציעה מתכון לעופיונים ממולאים בכבדי עוף. זאת מנה שמתאימה גם כמה ראשונה, ותוספת הברנדי נותנת לה ניחוח חגיגי שירומם את רוחכם וישמח את המסובים.
לגרסת הדפסה של המתכון
טרין ירקות שורש כפרי
בכל ארוחה חייבים להיות כמה מתחכמים שמעדיפים להימנע מבשר, אבל גם האורחים שאוהבים סטיק עסיסי יכולים בהחלט להתענג על מנה צמחונית. השף מאיר דנון מגיש טרין ירקות שורש כפרי עם מוצרלה, פרמז'ן ושמנת. אביבי ומקסים, ויכול לפאר כל שולחן.
לגרסת הדפסה של המתכון
קדירת צוואר בקר
נתחי בשר נימוחים, שורשי תבלינים ולימון פרסי – בשביל המנה העיקרית הזו לא תצטרכו להשקיע הרבה, אבל זה לא גורע מהאיכות שלה ואולי אף מוסיף. אריאל כהן ממסעדת פויקה מלמד איך עושים פויקה פסח זריז שאפשר להכין גם בסיר קדרה ביתי, במקרה שאתם רוצים להפתיע את האורחים. אם אתם גם מתכננים יציאה לשטח בחג אז בכלל הרווחתם.
לגרסת הדפסה של המתכון
קורנביף של חזה עגל
במקום צלי בקר ברוטב חום תמוה, אתם מוזמנים לנסות להגיש השנה קורנביף שמציע השף רפי כהן – נתח עגל כבוש ומבושל, שנפרס לפרוסות דקות ועסיסיות ויכול להתאים כמנה עיקרית וגם כראשונה, ובטח יישאר לכם לסנדוויץ' מצות הרבה אחרי שהאורחים ילכו הביתה.
לגרסת הדפסה של המתכון
בורי אפוי על מצע ירקות בציר עוף
חיים כהן מציע מתכון לארוחה שלמה שמבוססת על דגים שלמים. במידה שאתם לא רוצים שהקרפיון יהיה הדג היחיד על השולחן, נסו את הבורי האפוי. זאת מנה בריאה שיש בה גם ירקות וגם תפוחי אדמה, כך שהיא סוגרת לכם כמה פינות בו זמנית ומותירה את הסועדים מעט פחות מפוצצים.
לגרסת ההדפסה של המתכון
צלעות טלה עם תפוחי אדמה של חיים כהן
מי שאוהב צלעות, אבל לא מת על טעם של כבש, בטח מוצא ניחומים בצלעות טלה – החלק היותר מעודן ואיכותי של הטלה. השף חיים כהן מגיש הצעה למנה חגיגית ומושקעת שלא תגרום לכם להשתעבד במטבח, אבל בהחלט תגרום לאורחים שלכם להרגיש כאילו עמלתם עליה שעות.
לגרסת ההדפסה של המתכון
מחפשים מתכון למנה ראשונה? הקניידלך, הגפילטע, הסלטים ועוד הפתעות של מיטב השפים.
מחפשים מתכון למנה אחרונה? השוקולד, האגוזים, הקוקוס (ואפילו טירמיסו וסברינה כשרות) של מיטב הקונדיטורים.