אומלט ספרדי עם עגבניות צלויות, פלפלים ודג בקלה
המצרכים:
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
גבעול כרישה שטוף ופרוס לטבעות
כ-8 ביצים
10 שיני שום קלופות ופרוסות
3 עגבניות חתוכות לשישיות
חופן עלי בזיליקום
שמן זית או שמן סויה
פלפל אדום חתוך לרצועות
פילה של דג בקלה, חתוך לרצועות דקות
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
1. את העגבניות החתוכות שמים בקערה. מוסיפים מחצית מהשום הפרוס, עלי בזיליקום שלמים, מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור (אם יש גם מעט סוכר חום), מערבבים ומפזרים על מגש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכרבע שעה. מצננים.
2. מכינים את תפוחי האדמה לאומלט: מחממים מחבת ובה כמות נדיבה של שמן זית או שמן סויה. מוסיפים את כל תפוחי האדמה ובעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן ושומרים שתפוחי האדמה לא יידבקו. לאחר כשלוש דקות מורידים לאש קטנה-בינונית, מוסיפים את הכרישה וממשיכים לערבב עד שתפוחי האדמה והכרישה רכים לגמרי ואפילו מעט שחומים.
3. טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים להן את תפוחי האדמה והכרישה. מתבלים במעט מלח ופלפל.
4. במחבת טפלון גדולה מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את הפלפלים האדומים והשום, ולאחר כשתי דקות את העגבניות הצלויות. ממשיכים לבשל עוד כדקה ושופכים פנימה את כל תכולת הביצים ותפוחי האדמה. מסדרים למעלה את רצועות הדגים ועלי בזיליקום שלמים, מכסים במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאומלט מוכן.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אומלט ספרדי עם עגבניות צלויות
מרק עדשים אדומות, חומוס וירקות ללא שמן
המצרכים:
500 גרם עדשים אדומות
100 גרם חומוס, מושרה ללילה ומסונן
200 גרם תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
200 גרם בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
2 גבעולי כרישה, נקיים וחתוכים לטבעות
4 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
10 שיני שום קלופות
מיץ משלושה לימונים
2 כפות כמון
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
1. שמים את העדשים בסיר ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל כחצי שעה או עד שהעדשים מאבדות צורה והופכות למעין מחית.
2. מוסיפים את החומוס וכל הירקות, מוסיפים כשני ליטר מים (או ציר ירקות) נוספים ומביאים לרתיחה.
3. ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה או עד שהירקות והחומוס מוכנים לאכילה.
4. מתבלים במיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומגישים לקערות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק עדשים אדומות, חומוס וירקות
>> הנה מרק העדשים שחיים כהן הכי אוהב
קראמבל חלבה על תפוחי עץ ותפוזים
המצרכים:
לבצק:
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מעט סוכר חום
100 גרם קמח
100גרם קורנפלקס
למילוי:
50 גרם חלבה וניל, חתוכה לקוביות גסות
4 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
2 תפוזים קלופים, חתוכים לפלחים
50 גרם קוקוס טחון
2 כפות טחינה גולמית
הוראות הכנה:
1. להכנת הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון, טוחנים בפולסים, לפני שהבצק מתגבש לגמרי מוציאים אותו ומקררים אותו.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. משמנים תבנית חרס (קוטר 26/28 ס"מ) בחמאה ובוזקים מעט סוכר חום.
4. מסדרים את תפוחי העץ בתחתית וביניהם פלחי תפוז. מעל הפירות מסדרים את הבצק ומפזרים את קוביות החלבה.
5. אופים בתנור כ-40 דקות או עד שהבצק משחים. כשהעוגה יוצאת יוצקים מעט טחינה גולמית מעל העוגה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קראמבל חלבה על תפוחי עץ ותפוזים
>> בואו לראות את פותנה מכינה מקלובה
* המתכונים באדיבות השף יואב בלימן, מסעדת פרידה קאלו