המדפים של הסופר כבר מתחילים לדגמן קיץ; נקטרינות, פסיפלורות, שסק ומלון. חוץ מלאכול אותם טריים אפשר לייצר מהם סורבה ביתי שיהפוך אותם למרעננים פי כמה.
אז נכון המרקם של סורבה במכונת גלידה הוא הרבה יותר אחיד וקרמי אבל גם בעזרת מזלג פשוט אפשר להשיג מקפא כיפי ומצנן. כמעט כל פירות העונה החמה מתאימים למשימה אבל עדיף להשתמש בפירות מוצקים יותר, הפירות הנוזליים ייתקשו להתגבש בתנאים הביתיים.
שני מתכונים לסורבה פשוט, מפתיע ומרענן שישאיר אתכם עם טעם של עוד.
סורבה פיטנגו
מצרכים:
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד גדול
500 גרם פיטנגו מגולענים ( כ-60פירות)
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס (אין צורך להביא לרתיחה) ומצננים את הסירופ.
2. מערבלים בבלנדר את הפירות המגולענים ומסננים.
3. מערבבים את סירופ הסוכר, הלימון ומחית הפרי.
4. מעבירים את התערובת לקופסא עם מכסה ומקפיאים למשך שעתיים.
5. אחרי שעתיים מרסקים בעזרת מזלג ומקפיאים שוב.
6. מגישים עם נענע
לגרסת ההדפסה של המתכון
סורבה פסיפלורה ושוקולד לבן
מצרכים:
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד גדול
450 גרם מחית פסיפלורה (מרוקנים את תוכנן של כ- 8 פירות)
50 גרם שוקולד לבן
1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים לסירופ את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
3. מסננים את מחית הפסיפלורה ומערבבים אותה עם מיץ הלימון
4. מוסיפים את סירופ הסוכר והשוקולד למיץ הפרי
5. מקפיאים למשך שעתיים, מרסקים בעזרת מזלג ומקפיאים שוב
לגרסת ההדפסה של המתכון