אם אתם לא רוצים לעמול שעה במטבח אבל חשוב לכם להעלות על שולחן החג עוגה שתגרום אפילו לחמותכם להגיד "וואו" – זו העוגה בשבילכם. ואז מה אם התפוח הוא הפרי הרשמי של החג, גם לאגס מגיע שיעשו לו כבוד.
מתכון של קונדיטוריית "בן עמי" לעוגה עם בצק פריך אלוהי, שהמילוי שלה רך, מתוק ותפוחי. אל תבנו על זה שיישארו לכם כמה חתיכות לזלול אחרי שהאורחים ילכו, כי לא יישאר אפילו פירור אחד בצלחת.
מי שיש לו ידיים עדינות ואהבה לפרטים, לא צריך לטוס לפריז כדי ליהנות מהעוגיות הכי שוות על הפלנטה – מקרונים. רק היזהרו, רוב הסיכויים שלפני שתספיקו להשוויץ בפרי כפיכם הוא כבר יחוסל לבלי שוב.
מכירים את החבר'ה שטסים לטיול של חצי שנה בדרום אמריקה ונתקעים שם שנתיים וחצי? אנחנו מוכנים להישבע שזה בגלל העוגיות האלוהיות האלה שמקורן בארגנטינה. שף מאיר דנון עם מתכון לשלמות: בצק נימוח, ריבת חלב מתוקה עד אין קץ ושבבי קוקוס.
נמצאה התשובה לכל מי שצריך להביא קינוח לארוחת החג אבל לא מתחשק לו לעמוד בתורים העצומים שמשתרכים מחוץ למאפיות ולגלידריות בערב החג. מתכון כל כך פשוט ומהיר, שתוך חצי שעה הסיפור כבר מאחוריכם.
לכאורה מדובר בעוגה עם גבינה שיכולה להתאים גם לשבועות, אבל התפוחים והדבש הופכים אותה לקינוח קלאסי של ראש השנה. האמת, זה לא משנה. היא כל כך טעימה ששווה להכין אותה בכל חג.
טארט ריקוטה, תפוחים ודבש | צילום:
מורג ביטן, יחסי ציבור
עוגיות סבלה צרפתיות
לפעמים כדי להרגיע את החשק העז למתוק, לא צריך להשקיע בתוספות, פירות ומילויים. כי כשהבצק נימוח, עשיר בחמאה ומתפורר בפה – אפשר פשוט להתרווח בכיסא ולהתענג עליו. הנה מתכון מושלם של שף מאיר דנון לעוגיות שמתאימות בול לתפקיד.