טעם החלבה טבוע בנו מילדות כמעט כמו טעמה של הטחינה. מדובר בממתק שכולנו גדלנו עליו, והיום הוא עושה קאמבק בזכות איכויותיו הבריאות ויכולתו לשמש במגוון קינוחים. הגיע הזמן לפרגן לשומשום עם כמה מתכונים משובחים
טעמה של החלבה – כמו טעמן של סוכריות גומי, טרופית ומסטיק בזוקה – הוא יותר מכל טעמה של ילדות. כי פעם, לפני שהיה בארץ מרשמלו ועוגיות אוראו, הורים שהיו רוצים לפנק את הילד שלהם בממתק היו מגישים לו קוביית חלבה. היום מצליחה החלבה, שעשויה בכלל מטחינה גולמית, להילחם על מקום של כבוד במדף המתוקים בעיקר בזכות העובדה שהיא בריאה יחסית. לא עוד חומרי טעם וריח מלאכותיים, כי אם שומן מן הצומח וסוכר במחיר של כ-560 קלוריות ל-100 גרם.
בנצרת ינסו היום לשבור את שיא גינס בייצור גוש החלבה הגדול בעולם – באורך 200 מטרים ובמשקל 4 טון. על מנת לחזק את רוחם של העוסקים במלאכה, ובעיקר כדי לעשות לכם חשק לחסל חלק מהגוש, קיבצנו שלל מתכונים נפלאים על טהרת החלבה.
חלבה ביתית
את מה שבנצרת עושים בגדול, אתם יכולים לעשות בבית בקטן. ותאמינו לנו, זה ייצא לא פחות טעים. מתכון פשוט לקינוח מתוק עם שקדים, דבש, טחינה גולמית ושומשום טחון.
אם אתם מעדיפים את החלבה שלכם בתוך בצק ולא כגוש גדול של מתיקות, נסו את המתכון הפשוט הבא לעוגה בחושה. תוך פחות משעה תוכלו ליהנות מניחוח שומשום משכר ברחבי הבית, ומטעם מוצלח לא פחות.
עונת הכנת הסנדוויצ'ים לבית הספר כבר בפתח, ועמה גם הבקשה ששגורה בפי כל תלמיד: פיתה עם שוקולד. אז במקום שוקולד, למה שלא תכינו לזאטוט כריך עם ממרח בריא, מתוק וטעים לא פחות מהשוקולד התעשייתי שמוכרים בחנויות?
בימים שבהם קשה להחליט מה מתחשק יותר – שוקולד או חלבה – כדאי פשוט לשלב בין השניים. מתכון קליל לרוטב שהולך מצוין עם כדור גלידה או עוגה, ובאופן כללי מתחשק להזליף אותו ישר לפה.
הדרך המושלמת לקחת ממרח חלבה פשוט שקונים בחנות, ולשדרג אותו בכמה רמות. ההכנה כל כך פשוטה, שהחלק הכי קשה במתכון הוא ההמתנה לקינוח בזמן שהוא מצטנן במקרר. אבל באמת שווה לחכות.
קינוח צונן, שמתאים במיוחד לימי הקיץ החמים, ויכול להוות תחליף הולם וזול בהרבה למה שמציעים לכם בגלידרייה השכונתית. מי היה מאמין שאפשר להכין כאלו מטעמים מטחינה פשוטה?
עוד שילוב מנצח בין חלבה לשוקולד, שיקצור שבחים אצל כל חובב מתוקים. לא מדובר רק במתכון פשוט וקל להכנה, אלא גם באחד שנורא כיף להכין עם הילדים. ובימים כאלה של סוף החופש, כשהשעמום רב והתעסוקה מועטה, זה שווה הכל.
ההוכחה המושלמת שתראה לכל הספקנים שחושבים שחלבה היא רק קינוח עממי ופשוט, שהיא יכולה להיות גם גורמה. זו בהחלט המנה שאתם חייבים להכין לאורחים שאתם רוצים להרשים, או סתם כשבא לכם להשקיע במיוחד.
תגובות