חומוס
מן הראוי שנפתח בסלט שהוא הכוכב הבלתי מעורער של המטבח הישראלי, והבסיס לכל "על האש" ראוי לשמו. אז נכון שמדובר בהשקעה, והרבה יותר נוח לקפוץ לסופר או לכפר ערבי, אבל אין כמו הסיפוק שביצירת החומוס הפרטי שלכם. שווה לנסות.
מטבוחה של אהרוני
מן הראוי שליד מנות שעולות על האש יהיה גם סלט חריף-אש שראוי לשמו. שף ישראל אהרוני עם מתכון קל שיגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שתסתפקו שוב במטבוחה עם חומרים משמרים מהסופר.
סלט השוק
כדי שהקיבה שלכם לא תקרוס אל מול הסטייקים, הקבבים והשיפודים שאתם מתכננים עבורה, כדאי להקל עליה לפחות בגזרת הסלט. מתכון של רבע שעה (או פחות, אם אתם קוצצים מהר במיוחד) שבסופו תוצר צבעוני ומרענן.
לגרסת הדפסה של המתכון
סלט כרוב
אחרי שחוקרים באירופה בדקו ומצאו שהכרוב בריא במיוחד, אין סיבה שלא תפנקו את הגוף שלכם עם סלט קליל שמכיל גם שקדים ותפוחי עץ. ולא, אין שום סיבה שתתפשרו ותקנו סלטים עתירי מיונז במעדנייה.
סלט חומוס של אהרוני
גרגרי החומוס לא נועדו רק להיטחן למשחה או לקשט את המנה שלכם בחומוסייה – הם יותר מראויים לסלט שבו הם הכוכבים הראשיים. אז שף ישראל אהרוני החליט לעשות בדיוק את זה, ויצר סלט מרענן ועשיר בטעמים.
מטבל פלפלים
מנה מעולה וקלה להכנה, עם ירקות שאפשר להשיג כל השנה. החברים הצמחוניים שלכם יעריצו אתכם, ואתם תצטרכו להתאפק ולא לחסל להם את כל הנשנוש.
סלט חצילים מרוקני
את זה כולם יודעים, מהרומנים ועד המרוקנים – אין מנגל בלי סלט חצילים. אתם יכולים אפילו לנצל את ההפוגה בין ערימת בשר אחת לאחרת לצליית החציל על הגריל. אז תקבלו באמת את התוצאה המושלמת.
סלט תפוחי אדמה
השילוב המנצח של תפוחי אדמה, ביצים, מיונז, חרדל וחמוצים כובש כל פעם מחדש ומתאים לכל נתח בשר שהולך להיחרך על המנגל שלכם. אל תפחדו שהמיונז יתקלקל בשמש – הסלט יחוסל עוד לפני שתספיקו להכין שני שיפודים.
סלט חצילים משודרג
אין לכם זמן להשקיע בסלט חצילים תוצרת בית אבל בכל זאת בא לכם להגיש לאורחים משהו מרשים שלא מוצאים בסופר? הנה לפניכם המתכון האולטימטיבי לשדרוג סלט חצילים קנוי, שמוכיח שתבלינים טריים עושים את כל ההבדל.
סלט ישראלי של חיים כהן
לא כל מה שהיה פעם יצור חי חייב לעלות על הגריל, אפילו ביום כזה. שף חיים כהן עם מתכון לסלט פשוט, עמוס עשבי תיבול שבו ההפתעה האמיתית טמונה בדג נא קצוץ ומיץ לימון.