חג גדול לאוהבי המשמשים: ממש בימים אלה אפשר להשיג את הכתום הנפלא הזה, שלנצח ייזכר כמבשר הרשמי של החופש הגדול, במחירים נמוכים במיוחד – ואנחנו מדברים על ירידה של קרוב ל-50 אחוז (!). אילן אשל מארגון מגדלי הפירות הסביר כי האשם במפולת המחיר הזאת הוא החום, שגרם לפירות להבשיל מהר מהצפוי והציף יפה-יפה את השוק.
החקלאים מן הסתם מבואסים, אבל אנחנו לא יכולים שלא לצהול, לחזור לאסוף גוגואים, וכמובן להיכנס למטבח ולנצל את השפע בשלל מאכלים משובצי משמשים. אז הנה, כינסנו עבורכם כמה מתכונים נבחרים – לגזור ולהשתמש מיד. ראו הוזהרתם, מדובר בעונה קצרה.
ריבת משמשים
הדרך הכי טובה להשתמש בכמות מקסימלית של פרי היא להכין ריבה. מה גם שהיא נשמרת לאורך זמן (בהנחה שלא זוללים אותה מיד מרוב שהיא טעימה) ויכולה לשמש לאינספור מאכלים – החל בסנדוויץ פשוט לביה"ס וכלה בעוגות, עוגיות ומילוי סופגניות.
הכי מתוק ונשמר הכי הרבה. ריבת משמשים | צילום:
Getty Images/Stockbyte Silver, GettyImages IL
טופו ברוטב דבש ומשמש
כשאומרים לנו "טופו", רובנו חושבים מיד על תחליף בשר לצמחונים שמהווה חיקוי חיוור להמבורגר או שניצל. אבל למעשה מדובר בחלב סויה שעבר תהליך גיבון והוא חסר טעם כמעט לחלוטין. הטופו סופג את הטעמים שסביבו ביעילות, ולכן הוא יכול לככב לא רק במנות עיקריות, אלא גם בקינוחים. המתכון הקריר הזה, למשל, מושלם לימי הקיץ.
כופתאות משמש ותפוח אדמה | צילום:
Foodcollection RF, GettyImages IL
כופתאות תפוחי אדמה עם משמשים
שימו לב: מדובר במתכון רב שלבים הדורש ניסיון. גם אם בפעם הראשונה לא יוצא לכם מאוד מוצלח (קצת מתפרק, קצת דביק, קצת קשה מדי) – אל תתייאשו. אחרי פעמיים-שלוש ייכנס לחייכם חבר חדש ונהדר.
כשאוכלים עוגת פירות תופסים שתי ציפורים במכה: גם מנצלים את פירות העונה בצורה הכי מתוקה וגם מרגישים פחות מושחתים – כי בכל זאת, לא מדובר בעוגת שוקולד עשירה וקצפת אלא בקינוח על טהרת מוצר שסיסמתו הייתה פעם "קח פרי ותהיה לי בריא". הנה לפניכם מתכון קל שיקצור שבחים אצל כל חובב משמשים.